foto Dnevnik juga

Nagrada leskovačkim urbanistima

Žiri 25. međunarodnog Salona urbanizma dodelio je treću nagradu Direkciji za urbanizam i izgradnju Leskovac u kategoriji Urbanistički projekti i realizacija za projekat „Izgradnja kombinovane pijace“.U ovoj kategoriji prispelo je ukupno 12 projekata, a prve dve nagrade pripale su projektu za izgradnju „Železničke stanice Beograd centar“ i projektu „Novo groblje Podgorica“.

urbanisti-leskovac„Treća nagrada utoliko je značajnija, jer je dodeljena u kategoriji projekti i realizacija. Ovo potvrđuje da naše ideje ne ostaju samo na papiru, već ih pretvaramo u realnost – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je čestitao svima koji su učestvovali u izradi i realizaciji ovog projekta.

Na Salonu urbanizma koji je održan od 8. do 12. novembra u Sremskoj Mitrovici nagradu je u ime grada primila Ivana Joksimović, glavni urbanista.

„Zahvaljujući ovim ulaganjima deo grada u kojem se nalazi pijaca dobio je potpuno novi izgled. Ovo je velika potvrda za sve koji su učestvovali u izradi i realizaciji ovog projekta – napomenula je Joksimović koja je podsetila da je Salon urbanizma bio organizovan i u Leskovcu 2012. godine.

U izradi urbanističkog projekta „Izgradnja kombinovane pijace“ učestvovao je tim Direkcije za urbanizam i izgradnju koji je predvođen diplomiranim inženjerima arhitekture Ivanom Ranđelović, odgovornim urbanistom i Aleksandrom Đorđevićem, odgovornim projektantom arhitekture.

„U toku 2015. godine usvojen je urbanistički projekat, izrađena je tehnička dokumentacija, realizovana prva i započeta druga faza projekta. Druga faza realizacije završena je 2016. godine, a realizacija treće faze se očekuje 2017. godine – rekao je Milenko Milenković, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Direkcija za urbanizam i izgradnju je u izgradnju nove zeleno-robne pijace i uređenje kompleksa oko nje investirla oko 120 miliona dinara.

Drugi rad sa kojim je JP Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac učestovala na salonu je u kategoriji Planovi generalne regulacije – Plan generalne regulacije 2 u Leskovcu – “Centar-zapad”.

Takođe pročitajte

Ministarstvo rudarstva i energetike i zeleni projekat sigurnih kuća sa kompanijom Huawei

Plan Vlade Republike Srbije je da do kraja ove decenije proizvodi do 45 odsto električne …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.