ponedeljak , 28 novembra 2022

Mladi iz Aleksinca na edukativnim radionicama

Mladi i nezaposleni iz Aleksinca učestvuju na trodnevnim radionicama na kojima će steći nove lične i profesionalne veštine u cilju lakšeg zaposlenja.

U Aleksincu je počeo prvi ciklus trodnevnih edukativnih radionica, u okviru kojih će više od 60 nezaposlenih mladih tokom juna steći nove lične i poslovne veštine ključne za lakše zaposlenje. Polaznici imaju priliku da uče o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, finasijama, upravljanju projektima, pripremi poslovnih planova, kao i tome kako da lakše dođu do željenog posla. Radionice se održavaju u okviru nacionalnog programa Coca-Cola podrška mladima, koji se realizuje u 10 gradova Srbije.

Program je pokrenula kompanija Coca-Cola HBC Srbija u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje, NALED-om i opštinama u kojima se sprovodi.

Programće tokom 2017. godine u Srbiji proći čak 1.000 mladih, a edukativne radionice vodesertifikovani stručnjaci sa velikim iskustvom, kao i menadžeri kompanije koji će biti u ulozi mentora. Radionice u Aleksincu se održavaju od 7. do 9. juna, kao i od 20. do 22. juna.

„Ovaj program će mladima iz Aleksinca omogućiti da steknu nova znanja i veštine, koje će im pomoći da se lakše zaposle i ujedno ostanu u gradu u kojem su rođeni i u kojem su završili školovanje“, izjavio je Čedomir Rakić, zamenik predsednika opštine Aleksinac.

„Ovim dugoročnim programom Coca-Cola HBC želi da omogući mladim ljudima da savladaju važne poslovne veštine, primene novo znanje i sa samopouzdanjem krenu u potragu za poslovima koje žele. Razvoj mladih vidimo kao ulaganje u održivi razvoj naše kompanije kao i budućnosti lokalne privrede koja zavisi od generacija koje dolaze“, istakla je Jovana Tufegdžić, predstavnik kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Radionicese održavajutokom maja i juna u Ćupriji, Kraljevu, Šidu, Smederevskoj Palanci i Aleksincu, a tokom septembra i oktobra u Kovinu, Prijepolju, Novom Pazaru, Prokuplju i Leskovcu.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti za učešće u programu na sajtu www.coca-colapodrskamladima.com

Takođe pročitajte

Bambi donirao 11 tona proizvoda socijalno ugroženim građanima

U Srbiji na granici apsolutnog siromaštva živi oko 446 hiljada ljudi koji direktno zavise od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.