Leskovačka mućkalica od 4000 porcija

Studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija sa smera Menadžment tehnologije hrane i gastronomije predvođeni profesorom Momčilom Conićem, napravili su sinoć leskovačku mućkalicu u kazanu od jedne tone, za 4.000 obroka.
Manifestacija posvećena čuvenom leskovačkom specijalitetu održana je prvi put, sa ciljem daljeg razvoja gastronomsko-turističkih potencijala Leskovca.

Ovo je prvi put da se u kazanu od 1.000 litara kuva 4.000 porcija koje ćemo podeliti našim sugrađanima. Širom Evrope su naši studenti osvojili 20 pehara i preko 200 medalja. Želeli smo da u čast naše mućkalice promovišemo ovo naše autohtono jelo, da ga predstavimo na pravi nači i da predstavimo gastronomsko turističke potencijale našeg grada, rekao je profesor Momčilo Conić.

Ispred lokalne samouprave prisutne građane pozdravila je Kristina Vasiljković, pomoćnica gradonačelnika koja je istakla da je leskovačka mućkalica, pored čuvenog roštilj mesa i ajvara, jedan od zaštitnih znakova srpske kuhinje.

„Turizam koji se zasniva na gastronomiji je sve popularniji koncept poslednjih godina i Leskovac to treba da iskoristi upravo kroz ovakve aktivnosti. Iskreno se nadam da će manifestacija „Leskovačka mućkalica“ postati tradicionalna i da će u godinama koje dolaze prerasti u ozbiljan festival hrane i nezaobilaznu turističku atrakciju, rekla je Kristina Vasiljković.

Pripremljena mućkalica podeljena je prisutnim građanima, a događaj je pratio i kulturno-zabavni program.

 

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.