FOTO TANJUG / DIMITRIJE NIKOLIC / bb

Ministar na farmi u Crnoj Travi obećao više para za poljoprivredu

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je da će država u narednom periodu odvojiti više sredstava za poljoprivredu u nerazvijenim područjima, a da će se insistirati na prerađivačkom sektoru.
Ministar Nedimović je obišao mlekaru i farmu „Šurik invest“ u  Preslapu, kod Crne Trave, navodeći da je to tipičan primer saradnje privatnog investitora, lokalne samouprave i države.

BRANISLAV NEDIMOVIC„Imamo tri subjekta koji su udružili svoja sredstva i aktivnosti. Lokalna samouprava je dovela deo infrastrukture, privatni investitor je imao ideju, sredstva i znanja da pokrene čitav ovaj proces od početka do kraja“, izjavio je ministar Nedimović i dodao da država insistira na prerađivačkom sektoru i daje sredstva za nabavku opreme.

Ministar je naveo da će država ubuduće još više sredstava odvajati za područja koja spadaju u četvrtu grupu po razvijenosti, te da će se raditi na tome da se iskoristi ceo kapacitet poljoprivrednog zemljišta koji nije dovoljno iskorišćen.

„To može dovesti do otvaranja novih farmi, razvoja stočarstva, ali i razvoja prerađivačkog sektora“, izjavio je ministar Nedimović.

On je ukazao da proizvodnja mleka u tom kraju zadovoljava potrebe na srpskom tržištu, ali da će sledeće godine napraviti iskorak u saradnji sa Rusijom.

„Država je prepoznala ovo, dajemo sredstva i po litri proizvedenog mleka, dajemo po grlu, dajemo sredstva po osnovu biljne proizvodnje. Ove godine, ovaj investitor je uložio oko 200.000 evra za opremu koja mu pomaže u preradi mleka, a mi ćemo mu pomoći sa 50 odsto sredstava“, rekao je ministar Nedimović.

„Ova mlekara, treba da bude primer kako na ovim i sličnim područjima treba da se ponašaju i investitor i država“, zaključio je ministar Nedimović.

Takođe pročitajte

Kupovinu stana u izgradnji: Kako se zaštititi i iskoristiti povoljne uslove

Ukoliko se trenutno nalazite u potrazi za nekretninom, investiranje u zgradu koja je u fazi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.