Mila Spasić – devojčica čiji talenat porede sa našim nobelovcem

Jedna od šestoro pohvaljenih učenika povodom “10.oktobra”, Dana opštine Vlasotinca je Mila Spasić, učenica osmog razreda osnovne škole “8.oktobar” za koju je urednica portala Tijana Banović “Blacksheep” napisala “ova devojčica će za par godina biti Andrić”.

Za Milu Spasić njeni nastavnici i drugovi imaju samo reči hvale. Pa tako kažu da je “izuzetno je plemenita, vredna i dobra devojčica, pravi odani prijatelj, izrazito motivisana i ambiciozna učenica, pažljivi slušalac i još bolji postavljač pitanja, aktivni učesnik u nastavi, svestrana i uspešna devojčica”.

“Kroz celo školovanje, Mila ostvaruje zapažene rezultate iz različitih predmeta, ali je njen uspeh najuočljiviji na različitim takmičenjima i konkursima iz Srpskog jezika. U prethodnoj školskoj godini, Mila Spasić je ostvarila rezultate na koje smo svi ponosni. Na republičkom literarnom konkursu ”Oštro perce” osvojila je 2. mesto za sastav na temu “Zašto volim školsku biblioteku”. Takođe,  pesme Mile Spasić uvrštene se u zbornik ”Sto mladih talenata Srbije” izdavačke kuće ”Srpska kuća” iz Požarevca, kaže njena nastavnica srpskog jezika profesorka Ivana Cekić.

Zanimljivo je da su na internet portalu ”Blacksheep” objavljeni njeni eseji – O Plavom čuperku i Svet odraslih i dece u romanu ”Mali Princ”. Urednica portala ”Blacksheep” o Mili je napisala:

”Mila Spasić ide u sedmi razred osnovne škole i njen sam veliki fan. Ova devojčica će za par godina biti Andrić”. Mila ima zacrtane ciljeve i hrabro grabi ka njihovom ostvarenju. Analizirajući sa Milom i njenim drugarima u petom razredu pesmu Plava zvezda Miroslava Antića, svakog od njih sam pitala šta želi da ostvari u životu. Mila je, bez razmišljanja, sigurnim glasom rekla: ”Želim da budem akademik.” Njeni uspesi, i lakoća sa kojom ih ostavruje, su impozantni. Verujem da će Mila uspeti da ostavri sve što želi i verujem da bi joj ovakvo priznanje, koje je nesumnjivo zaslužila, bilo dodatni podstrek.

dobitnici-priznanja-vlasotincePohvale “10.oktobar” sa novčanom nagradom od 10 000 dinara dobili su još i Petar Ivković, učenik gimnazije “Stevan Jakovljević”, Žarko Ivković, sada đak niške gimnazije i učenici OŠ “Siniša Janić” Aleksandra Stojkovića, Dimitrije Pavlović I Anđela Dinić.

Inače, Diplomu “10.oktobar”dobili su: Služba kućnog lečenja sa palijativnim zbrinjavanjem Doma zdravlja Vlasotince, Republički geodetski zavod – Služba za katastar nepokretnosti Vlasotince, Fondacija Novak Đoković, OŠ “Siniša Janić”, republičko Ministarstvo kulture I informisanja i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Pohvale “10.oktobar”  pripale su Tamari Grujić, autoru emisije “S Tamarom u akciji”, Vladici Veličkoviću, radniku JKP Vodovod u Vlasotincu, doktoru sociočloških nauka Marini Ivanovoj Morehanovoj iz Rusije, Zvonku Iliću, predsedniku OKK Vlasotince, Neli Petković profesoru hemije I Konstantinu Đokoviću profesoru biologije u vlasotinačkoj gimnaziji.

Takođe pročitajte

Misterija jednog izgubljenog grada među stranicama knjige Veroljuba Trajkovića

Luksuzno opremljena, dvojezična knjiga na četiri stotine strana “Caričin grad – izgubljeni grad u podnožju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.