Škola „Siniša Janić“ ponosna na svojih „sedmoro veličanstvenih“

Njih sedmoro, od četvrtog do osmog razreda, ponos su osnovne škole „Siniša Janić“ u Vlasotincu jer su osvojili 11 plasmana na republičkim takmičenjima iz devet oblasti.

Đak generacije je Žarko Ivković, jedini dobitnik Svetosavskog priznanja na nivou republike od postojanja ove škole. On je prvi u Srbiji iz fizike, drugi iz hemije, najbolji je iz srpskog jezika i književnosti, jednostavno ponos svoje škole.  Planira da upiše matematičku gimnaziju u Nišu i to smer fizika.

zarko ivkovic„Sve se može postići samo ako se dobro organizuje vreme. Ne osećam da mi je nešto bilo uskraćeno iako sam puno vremena provodio u učenju i pripremama za takmičenja, kaže ovaj „as“.

zarko i aleksandar sinisa janic vlasotinceMeđu odlikašima je i njegov najbolji drug Aleksandar Stojković koji je učestvovao na šest republičkih takmičenja. Školi je doneo treću nagradu iz biologije i drugu iz hemije. Vredno trenira ples u plesnom klubu „Fantasi“.

Dimitrije Pavlović uspeo je da osvoji prvu nagradu na republičkom takmičenju iz biologije ali na engleskom jeziku dok je Anastazija Veljković izborila plasman na takmičenju iz engleskog jezika.

sinis janic vlasotinceJulija Jovanović, učenica sedmog razreda učestvovala je na republičkoj Književnoj olimpijadi  dok je godinu dana mlađa Nađa Ranđelović učestvovala na repubičkom takmičenju iz matematike

Najmlađa Anđela Dinić, učenica četvrtog razreda ima čak 50 pehara iz šaha i ona je budućnost ovog sporta u Srbiji.

Direktor Goran Mitić kaže da su zadovoljni ovim rezultatima jer su sa  790 učenika izborili 11 plasmana na republičkim takmičenjima.

„Imamo odlične uslove za nastavu. Sve učionice od prvog do četvrtog razreda opremljene su video bimovima i laptopovima a tri kabineta i interaktivnim tablama, kaže direktor.

Takođe pročitajte

Poziv za socijalna preduzeća i OCD za testiranje inovativnih pristupa

Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP Zid iz Crne Gore, zajedno sa organizacijom CEDRA iz Splita, Hrvatska; Deli – prostorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.