Spoj tradicionalnog i modernog – vurda i dekupaž

U susret tradicionalnoj manifestaciji „Vurdijada“ koja se u čast mlečnog specijaliteta održava ove godine 12.novembra u Babušnici Ivana Todorović (38) je rešila da da svoj doprinos turističkoj promociji ove varoši.

ivana-bausnica-dekupaz-vurdaIvana vredno radi na izradi kutija koje će dekupaž tehnikom ukrasiti motivima lužničkog kraja a u kojima će se ustvari prodavati „vurda“, jedinstven mlečni proizvod koji se pravi od nekuvanog mleka.

Meni je dekupaž antistres terapija koja me opušta i daje mi mogućnost da budem kreativna. Zaista je korisna tehnika jer se može obraditi svaki predmet, kaže Ivana koja radi kao šef računovodstva u babušničkom Centru za socijalni rad.ivana-dekupaz

Sve o dekupažu je naučila sama jer joj nisu dostupne radionice i edukacije koje se organizuju u većim sredinama. Nije joj u početku bilo lako ni da dođe do materijala a onda se putem Interneta povezala sa jednom radionicom iz okoline Doljevca koja proizvodi materijal a ima i svoj atelje.

14610675_1000618386714108_1353988542_nDosta ljudi se bavi dekupažom ali treba biti originalan kada je izbor motiva u pitanju. Zato sam se ja odlučila da spojimo lepo i korisno. Naša čuvena vurda zaslužuje da ima svoje originalno pakovanje baš kao što je i receptura za njenu pripremu. Kada se pojede vurda ostaje kutija kao uspomena i želja da se ponovo poseti Babušnica koja je što se dobre hrane tiče pravi hedonistički raj, kaže Ivana.

 

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.