Leskovčani vozili bicikl sa gradonačelnikom

U čast obeležavanja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti u Leskovcu je danas je organizovana akcija pod nazivom „Vožnja bicikala sa gradonačelnikom“.U vožnji je učestvovalo oko 300 biciklista, među kojima su pored, gradonačelnika Gorana Cvetanovića i predsednika skupštine Aleksandra Đurovića, koji su predvodili kolonu, učestvovali i predstavnici lokalne samouprave, direktori javnih preduzeća i institucija. Koloni su se pridružili, sa juče osvojenom medaljom, paraolimpijci Milan Petrović i Goran Šmelcerović.

Na konferenciji održanoj na startu, ispred Leskovačkog kulturnog centra, gradonačelnik Cvetanović se zahvalio građanima na velikom odazivu i naglasio važnost fizičke aktivnosti:

U cilju promocije zdravih stilova života, povodom obeležavanja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti, kao odgovorna Lokalna samouprava, organizovali smo ovu manifestaciju.“

Današnja maršruta je ujedno i bila promocija renoviranog Opštinskog puta 16, deonice Leskovac – Most na Južnoj Moravi. Za ovu deonicu izdvojeno 56,5 miliona dinara. Učesnici su na kraju vožnje imali priliku da se okrepe u krugu Postrojenja za prečišćavanje voda. Biciklistima je rukovodstvo JP „Vodovod“ pružilo priliku da obiđu postrojenje.

Takođe pročitajte

„Hod po ivici” koji ne smete propustiti početkom jula na Staroj Planini

Od 3. do 7. jula ove godine, na Staroj Planini održava se četvrti po redu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.