utorak , 29 septembra 2020

Leskovčani dobili modernu pijacu

Na ulazu u grad, na mestu gde su se nekada nalazila stara pijaca danas je otvoren moderan pijačni kompleks sa 110 tezgi i 15 lokala.Među prvim kupcima bio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je istakao da je više od 70 posto tezgi već zakupljeno, po ceni od pet do 30.000 dinara, u zavisnosti od vrste zone u kojoj se nalaze.

Na useljenje neće dugo morati da čekaju ni zainteresovani za kupovinu lokala, jer će već u toku današnjeg dana biti pokrenut postupak za prodaju lokala putem javnog nadmetanja, po početnoj ceni od 1500 evra po metru kvadratnom. Za desetak dana svi potencijalni kupci moći će da na javnoj prezentaciji dobiju detaljne informacije o novoizgrađenim lokalima, a javno nadmetanje za njihovu prodaju zakazano je za 22. mart.

Radovi na novoj pijaci započeli sa izgradnjom nove mlečne hale u koju je uloženo 5,7 miliona dinara. Proces izgradnje pijačnog kompleksa i prostora oko nje odvijao se u nekoliko faza a ukupno je uloženo gotovo 124 miliona dinara.
Tu spadaju radovi na mlečnoj hali, uređenje platoa sa nadstrešnicom, izgradnja lokala, nabavka tezgi, parterno uređenje pijace sa prilazima, kao i rekonstrukcija ulice Topličkog ustanka i Mlinske i izgradnja saobraćajnice u produžetku Voždove ulice.

Da je reč o važnom i savremeno opremljenom kompleksu potvrđuje i priznanje žirija 25. međunarodnog Salona urbanizma, na kojem su projektanti nove pijace dobili treću nagradu u kategoriji realizovanih projekata.

Takođe pročitajte

Ekonomska škola iz Niša učesnik Svetske nedelje obrazovanja

Ekonomska škola iz Niša je posle nekolikih krugova nominacije, ušla u izbor od 100 škola …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.