utorak , 29 septembra 2020

Nagrađeni najbolji pčelari u topličkom kraju

Prošla godina, inače jubilarna 80. od osnivanja, za prokupačke pčelare bila je jedna od najlošijih u poslednjih 20 godina, rečeno je na Skupštini udruženja pčelara „Pčelica“ u Prokuplju.
“Uz veliko angažovanje članova ovog udruženja tokom godine održana su mnoga predavanja na kojima su eminentni stručnjaci iz oblasti pčelarstva iz Beograda, Novog Sada i drugih gradova, govorili o novim tehnologijama u proizvodnji meda i pčelinjih proizvoda, rečeno je na ovoj sednici i istaknuto da je tokom protekle godine 2016. ostvarena dobra saradnja sa udruženjima iz Žitorađe, Blaca, Kuršumlije i ostalih sa juga Srbije.

Predsednik udruženja Vukić Joksimović naglasio je da su članovi učestvovali na opštinskim manifestacijama “Dani višnje 2016.”, “Ulici darivanja” i “Dani meda” .

“Za pčelare je izuzetno značajno što su dobili sredstva iz opštinskog budžeta iz fonda namenjenom poljoprivredi i ruralnom razvoju, rekao je on i dodao da su u prethodnom periodu imali izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom.

Na sednici su istaknutim pojedincima dodeljena priznanja. Za doprinos u razvoju i unapređenju pčelarstva Savez pčelarskih organizacija Srbije priznanje je dodelio Branimiru Deniću, Aleksandru Todoroviću, Milivoju Saviću i najmlađem članu udruženja Milošu Nestoroviću, dok je priznanje “Zaslužni pehar” dodeljeno Jugoslavu Momčiloviću i Radivoju Manojloviću.
Članovi Skupštine za predsednika udruženja ponovo su izabrali Vukić Joksimovića.

Takođe pročitajte

Ekonomska škola iz Niša učesnik Svetske nedelje obrazovanja

Ekonomska škola iz Niša je posle nekolikih krugova nominacije, ušla u izbor od 100 škola …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.