sreda , novembar 20 2019
Početna / AGRO / Nagrađeni najbolji pčelari u topličkom kraju

Nagrađeni najbolji pčelari u topličkom kraju

Prošla godina, inače jubilarna 80. od osnivanja, za prokupačke pčelare bila je jedna od najlošijih u poslednjih 20 godina, rečeno je na Skupštini udruženja pčelara „Pčelica“ u Prokuplju.
“Uz veliko angažovanje članova ovog udruženja tokom godine održana su mnoga predavanja na kojima su eminentni stručnjaci iz oblasti pčelarstva iz Beograda, Novog Sada i drugih gradova, govorili o novim tehnologijama u proizvodnji meda i pčelinjih proizvoda, rečeno je na ovoj sednici i istaknuto da je tokom protekle godine 2016. ostvarena dobra saradnja sa udruženjima iz Žitorađe, Blaca, Kuršumlije i ostalih sa juga Srbije.

Predsednik udruženja Vukić Joksimović naglasio je da su članovi učestvovali na opštinskim manifestacijama “Dani višnje 2016.”, “Ulici darivanja” i “Dani meda” .

“Za pčelare je izuzetno značajno što su dobili sredstva iz opštinskog budžeta iz fonda namenjenom poljoprivredi i ruralnom razvoju, rekao je on i dodao da su u prethodnom periodu imali izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom.

Na sednici su istaknutim pojedincima dodeljena priznanja. Za doprinos u razvoju i unapređenju pčelarstva Savez pčelarskih organizacija Srbije priznanje je dodelio Branimiru Deniću, Aleksandru Todoroviću, Milivoju Saviću i najmlađem članu udruženja Milošu Nestoroviću, dok je priznanje “Zaslužni pehar” dodeljeno Jugoslavu Momčiloviću i Radivoju Manojloviću.
Članovi Skupštine za predsednika udruženja ponovo su izabrali Vukić Joksimovića.

Takođe pročitajte

Prvi broj časopisa “Optim-Um” u znaku kulturne raznolikosti

U četvrtak, 14. novembra  sa početkom od 11 časova u Media & Reform centru održana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.