Josipa Lisac ili Bajaga – pitanje je sad!

Za mnoge će ovo biti dilema 31.maja jer je došlo do preklapanja dva muzička festivala u Nišu pa tako u okviru Everegrin festivala u Domu vojske nastupa Bajaga dok će u parku Čair na festivalu PozitivNI nastupiti „muzička diva sa prostora bivše Jugoslavije“ Josipa Lisac.

Ponekad i dobre namere mogu da zakomplikuju život a preklapanje ova dva festivala jasno govore da je komunikacija „majka svih uspeha“. Organizatori Evergrin festivala zacrtali su da se on održava krajem maja dok se Pozitivni održava prvog vikenda u junu i ko je sad tu trebao da popusti teško je dokučiti. A ceo jul je skoro prazan što otvara prostor za dogovor.

Evergrin festival osnovan je prošle godine i već je dobio status gradske manifestacije a festival PozitivNI je u protekle četiri godine uspeo da privuče veliki broj Nišlija kojima se dopao koncept i sadržaj manifestacije.

Obe manifestacije su besplatne a zbog najavljene kiše Evergrin festival je odlučio da umesto na Letnjoj pozornici trodnevnu manifestaciju preseli u Dom vojske.

Na konferenciji za novinare organizatori Evergrin festivala najavili su da će prve večeri, 29. maja, biti održana promocija zbirke pesama Duška Arsenijevića „Igrač na žici, ribe ćute, ptice lete“, koji je prošle godine dobio nagradu Evergreen festivala za najboljeg tekstopisca. Festival će zatvoriti simfo-rok koncert grupe Bajga i Instruktori i orkestra Impresija.

„Grupi Bajaga i Instruktori biti dodeljena nagrada Evergreen festivala za 2019. godinu. Specijalni gosti na ovom koncertu biće hor Srednje muzičke škole i sopran Katarina Simonović Ivanković, najavljuje selektorka Milica Štrbo i dodaje da će druge večeri nastupiti Željko Bebek, Radmila Karaklajić, Goran Šepa Gale, Tijana Dapčević, Željko Samardžić, Dženan Lončarević i Tanja Jovićević.

Dirigent na drugom Evergreen festivalu ponovo će biti čuveni srpski kompozitor i dirigent Vojkan Borisavljević.

Zanimljive učesnike najavljuju i na festivalu Pozitivni koji počinje 30.maja a završava se 2.juna. Jedna od „poslastica“ ovog festivala, pored Josipe Lisac, je scensko-muzički spektakl inspirisan mjuziklom „Kosa“ koji je prvi put izveden pre 40 godina.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Jedan komentar

  1. Ja dilemu nemam idem da slušam Josipu Lisac. Ipak, ne mogu da shvatim otkud takva nespretnost u organizaciji ovih festivala? Dovesti u isto vreme tako velike zvezde, blago rečeno, nepromišljeno je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.