Izviđači čistili kamp u Brzom Brodu

Kamp Fabrike umetnika na Nišavi polako pokazuje svoje najlepše izdanje, nakon velike akcije čišćenja prostora čitavog kampa, kao i obale Nišave, koju su umetnici juče organizovali uz veliku pomoć Saveza izviđača grada Niša.

Izviđačkim pozdravom Z D R A V O počela je velika akcija u kojoj su članovi niških odreda krčili prostor u kampu od rastinja, čistili obalu reke od smeća koje su za sobom ostavljali nemarni izletnici, uređivali staze i slično. Urađen je veliki deo posla, ali je bilo vremena i za uživanje u prirodi i lepom vremenu, što je i najveća prednost ovog prostora u Brzom Brodu.

Izviđači kažu da je ovo samo početak saradnje sa Fabrikom umetnika, jer im kamp mnogo znači zbog prirode terena na kom se nalazi, a oni su, kako kažu, izviđačkim čvorovima vezani za prirodu. Pored toga, u proteklih godinu dana zbog epidemiološke situacije u zemlji i svetu, izviđačke aktivnosti bile su im svedene na minimum, kao i interakcija između samih izviđača. Ovo im je, kako kažu, bilo prvo postrojavanje od februara ove godine.

„Veliko nam je zadovoljstvo da smo prvi pozvani ovde da Fabrici umetnika pomognemo u sređivanju prostora. Nadamo se da će naša saradnja da se nastavi i oplemeni, jer ovde možemo da prikazujemo svoje aktivnosti, razvijamo naše veštine, jer je ovaj teren odličan i za kampovanje i za sve ostalo što sprovodimo u prirodi. Želja nam je da u narednim godinama na ovom prostoru organizujemo Izviđačku šumsku školu, jer ovde možemo da vršimo i obuku izviđača na reci. Tokom letnjim meseci želimo da ovde da provodimo što više vremena, da Fabrika umetnika bude i fabrika lepih uspomena“, kaže Katarina Marković, sekretar gradskog saveza.

Akciju su pomogli i dugogodišni partneri Fabrike umetnika Privredno društvo ’Nifon Security’, uz podršku JKP Mediana i JVP Srbijavode.

Iz Fabrike umetnika podsećaju da se ovaj prostor uređuje za sve kreativce, umetnike i zaljubljenike u prirodu, jer im je želja da na ovom prostoru umetnici stvaraju i izlažu svoja dela, ali i da inspirišu mlade i privuku sve Nišlije sa sličnim pogledom na svet.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.