subota , 8 maja 2021

Svetski dan knjige – predstavljeno stvaralaštvo Mišela Boltresa

Povodom obeležavanja Svetskog dana knjige u čitaonici Zavičajnog odeljenja predstavljena je knjiga Miroslava Mišela Boltresa „Crvena magla i minut ćutanja“, sa osvrtom na celokupno njegovo stvaralaštvo i mnogostruka interesovanja i aktivnosti kojima je zaokupljen.
Rođeni Smederevac, danas živi u trouglu rodnog grada i Aleksinca i Vlasotinca, za koje ga je vezala ljubav prema izabranici srca, učiteljici Ljiljani Gligorijević.

Iz biografije koja je pročitana, izdvajamo: „Piše klasičnu poeziju, haiku, rubaije, kratke priče, zapise i aforizme… Počasni je doktor književnosti, počasni je ambasador mira, moderator kulturno-umetničkih manifestacija. Bavi se izdavačkom delatnošću, njegove pesme prevođene su na više stranih jezika. Član je Udruženja književnika Srbije, u statusu slobodni umetnik, predsednik je Umetničkog kluba Raskovnik…
Na predstavljanju, o radu i stvaralaštvu Mišela Boltresa, i o saradnji sa njim, govorili su Ljiljana Gligorijević i Srba Takić, direktor naše biblioteke. Stihove iz knjige čitale su Gimnazijalke Jana Dilberović i Minja Carić. Na kraju programa Boltres je biblioteci poklonio pregršt knjiga, izašlih u izdanju Umetničkog kluba Raskovnik.

Takođe pročitajte

Takmičenje za najbolja digitalna rešenja u obrazovanju

U cilju kreiranja digitalnih obrazovnih sadržaja koji će doprineti povećanju nivoa digitalne pismenosti učenika osnovnih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.