“Eko fishing 2” iz Niša pobednik “Zlatnog kotlića” u Bojniku

Prva kulinarska manifestacija ,, Zlatni kotlic,, u Bojniku okupila je 13 ekipa koje su se takmičile u pripremi riblje čorbe.

Prvo mesto pripalo je ekipi “Eko fishing 2″iz Niša, drugo ekipi Turističke organizacije Bojnika a treće su takođe ponele Nišlije, “Eko fishing”.

riblja-corba-kotlic-bojnik“O kvalitetu najbolje pripremljenog kotlića odlučivalo se je na osnovu određenih kriterijuma kao što su ukus, kvalitet ribe koja po pravilu treba da bude rečna, boja specijaliteta i masnoća, kaže predsednik tročlanog zirija Ninoslav Milenković.

Učesnici ovog nadmetanja kažu da ih je motivisala ljubav prema kulinarstvu da se prijave i da je to i najvažniji “sastojak” da bi riblja čorba uspela.riblja-corba-pobednici-bojnik

Bojničani najavljuju da će ova manifestacija postati tradicionalna a Danilo Krivokapic predsednik Turističke organizacije u Bojniku ističe da je prisustvo ekipa iz Niša, Medveđe, Bojnika I Lebana ali i velikog broja posmatrača pokazalo da postoji interesovanje za pripremu ribljih specijaliteta.

Bratislav Lekić

Takođe pročitajte

Tampon zona uživo u Nišu: Novi talas patrijarhata i mizoginije na internetu i šta sa njim

Uprkos snažnom talasu ženskih glasova i sve brojnijim inicijativama za umrežavanje žena koje nam omogućava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.