Prva kulinarska manifestacija ,, Zlatni kotlic,, u Bojniku okupila je 13 ekipa koje su se takmičile u pripremi riblje čorbe.
Prvo mesto pripalo je ekipi „Eko fishing 2″iz Niša, drugo ekipi Turističke organizacije Bojnika a treće su takođe ponele Nišlije, „Eko fishing“.
„O kvalitetu najbolje pripremljenog kotlića odlučivalo se je na osnovu određenih kriterijuma kao što su ukus, kvalitet ribe koja po pravilu treba da bude rečna, boja specijaliteta i masnoća, kaže predsednik tročlanog zirija Ninoslav Milenković.
Učesnici ovog nadmetanja kažu da ih je motivisala ljubav prema kulinarstvu da se prijave i da je to i najvažniji „sastojak“ da bi riblja čorba uspela.
Bojničani najavljuju da će ova manifestacija postati tradicionalna a Danilo Krivokapic predsednik Turističke organizacije u Bojniku ističe da je prisustvo ekipa iz Niša, Medveđe, Bojnika I Lebana ali i velikog broja posmatrača pokazalo da postoji interesovanje za pripremu ribljih specijaliteta.
Bratislav Lekić