Desetogodišnjica sata za našu planetu!

Već desetu godinu za redom, na planetarnom nivou, organizacija za zaštitu prirode WWF ( WWF Srbija) organizuje „Sat za našu planetu“ (Earth Hour 2017), kad se simboličnim gašenjem struje skreće pažnja na problem klimatskih promena širom sveta.
Ovoga puta u Nišu manifestacija će se održati u prostorijama Zoo kutka (Kamenica BB, 18103 Niš, Serbia). Sakupljaće se već od 17:00, uz životinje iz prihvatilišta, svetlost baklji i zvuke akustične gitare! Program će upotpuniti oslikavanje umetničke grupe Naslikam ti facu i telo.
Od 20:30 do 21:30 gase se svetla za #EarthHour !
U Nišu će se ovaj jubilej obeležiti u organizaciji Biološko društvo dr Sava Petrovic i Udruženje ZooPlanet Niš uz podršku UG „ProstorCEM“. Sa nama će biti i Odred Izviđača Lola,  medijska podrška Super Radia Niš.
Od pokretača projekta High mountain aquatic ecosystems of Serbia podržanog od strane The Rufford Foundation saznaćete kakav je uticaj klimatskih promena na planinske vode u Srbiji. Inače ovaj projekat trenutno vodi istraživanje koje se odnosi na očuvanje visokoplaninskih predela Srbije koji su pod uticajem klimatskih promena. Prva dva područja koja će pokriti ovim istraživanjem su jezero Vlasina i Stara planina.

U subotu, 25. marta dodjite u Zoo kutak i budite deo najveće globalne akcije u borbi za suzbijanje klimatskih promena.

Takođe pročitajte

Ladovica u znaku panka – Prvo veče Festivala otvorili gosti iz Severne Makedonije

Gosti iz Skoplja, grupa Posleden udar, otvorila je sinoć 17. Pivski festival u Ladovici. Osim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.