Opereta „Slepi miš“ ponovo pred niškom publikom

Opereta Johana Štrausa “Slepi miš”, ponovo je na repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu i biće izvedena u ponedeljak 27. marta 2017. godine sa početkom u 19 časova.

Reditelj ove popularne operete je Ivan Vuković, dirigent Milena Injac, a celo delo je na srpskom jeziku.

Radnja ove operete u tri čina događa se u banji u blizini velikog grada. Libreto, po Mejaku i Haleviju, napisali Hafner i Žene, a praizvedba odigrala se u Beču, 5. aprila 1874. godine.

Nosilac projekta je Fakulteta umetnosti u Nišu uz podršku Narodnog pozorišta Niš, Narodnog pozorišta Beograd, Studentskog kulturnog centra Niš, Niškog simfonijskog orkestra, Grada Niša, Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. 

Temeljnim pripremama premijerno izvođenje operete „Slepi miš“, nakon 50 godina, održano je 22. maja 2013. godine i time načinjen prvi korak ka obnovi Niške opere. Postavljanje prve operske predstave u Nišu, posle višedecenijske pauze, podrazumevalo je prvenstveno oslonac na niške snage sa skoro 300 izvođača od kojih je preko 120 na sceni. Premijera kao i sva sledeća izvođenja bila su rasprodata i ispraćena sa oduševljenjem i ovacijama mnogobrojne publike. 

Operetom “Slepi miš” Johana Štrausa, Fakultet umetnosti i Narodno pozoriste u Nišu, gostovali su na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u ponedeljak 28. aprila 2014.godine. Uspešno izvođenje operete beogradska publika nagradila je stajaćim ovacijama i dugim aplauzom. 

Karte se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta svakog radnog dana od 10 do 20 časova

Video prilog – https://youtu.be/VesJjpwtN7U 

foto Vanja Kesar

Takođe pročitajte

Jun je i ove godine na poljima Tamnjanice u znaku lavande i umetnosti

Galerija na otvorenom Pigmalion na Eko plantaži Tamnjanica ovog juna rezervisana je za izložbu skulptura …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.