„Dani klastera“ u Ohridu okupljaju stručnjake iz celog sveta

U organizaciji Kuće klastera Niš i NCDIEL Skoplje, a pod pokroviteljstvom predsednika Makedonije, makedonskog Ministarstva ekonomije,  Akademije nauke i umetnosti Skoplje i Univerziteta „Ćirilo i Metodije“ Skoplje u Ohridu će se od 22-24.septembra održati 7. Balkansko Crnomorska konferencija „Dani klastera“.

Konferencija će okupiti 65 govornika i stručnjaka iz oblasti razvoja poslovanja i privrede iz 22 zemlje, odnosno četiri kontinenata, Evrope, Azije sa Okeanijom, Severne Amerika i Afrike.

 

danka milojkovic klasteri„Misija konferencije je mir u regionu kroz poslovno umrežavanje, razmenu znanja, kreiranje zajedničkih poslova i projekata, pristup fondovima i novim tržištima, ističe dr Danka Milojković, direktor Kuće klastera Niš i Borda direktora Global TCI Network Barcelona.

„Konferencija nije komercijalna ali sufinansirajući je vlada Makedonije i sponzori, međunarodne organizacije iz Nemačke, Švajcarske ,kompanije, akademske institucije,…vide korist od ovog koncepta, za promociju svoje zemlje i pristupa razvojnim fondovima.Kuća klastera radi konferenciju zbog svog poslovnog pozicioniranje i kao doprinos razvoju Balkanskog regiona i Srbije, dodaje naša sagovornica i ističe da je ovo prilika da privrednici iz naše zemlje predstave svoje potencijale.

Takođe pročitajte

Šareni AVA svet se širi!

Na samom početku otvaranja našeg shopping parka, imali smo viziju kaleidoskopa – sveta boja i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.