“Dani klastera” u Ohridu okupljaju stručnjake iz celog sveta

U organizaciji Kuće klastera Niš i NCDIEL Skoplje, a pod pokroviteljstvom predsednika Makedonije, makedonskog Ministarstva ekonomije,  Akademije nauke i umetnosti Skoplje i Univerziteta „Ćirilo i Metodije“ Skoplje u Ohridu će se od 22-24.septembra održati 7. Balkansko Crnomorska konferencija “Dani klastera”.

Konferencija će okupiti 65 govornika i stručnjaka iz oblasti razvoja poslovanja i privrede iz 22 zemlje, odnosno četiri kontinenata, Evrope, Azije sa Okeanijom, Severne Amerika i Afrike.

 

danka milojkovic klasteri“Misija konferencije je mir u regionu kroz poslovno umrežavanje, razmenu znanja, kreiranje zajedničkih poslova i projekata, pristup fondovima i novim tržištima, ističe dr Danka Milojković, direktor Kuće klastera Niš i Borda direktora Global TCI Network Barcelona.

“Konferencija nije komercijalna ali sufinansirajući je vlada Makedonije i sponzori, međunarodne organizacije iz Nemačke, Švajcarske ,kompanije, akademske institucije,…vide korist od ovog koncepta, za promociju svoje zemlje i pristupa razvojnim fondovima.Kuća klastera radi konferenciju zbog svog poslovnog pozicioniranje i kao doprinos razvoju Balkanskog regiona i Srbije, dodaje naša sagovornica i ističe da je ovo prilika da privrednici iz naše zemlje predstave svoje potencijale.

Takođe pročitajte

Osnivanje dobrotvorne fondacije na dan njegovog rođendana

Svečano osnivanje dobrotvorne fondacije,”Dragan Pavlovic-Pelagija”  održaće se u svečanoj sali motela Predejane 29.novembra  sa pocetkom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.