subota , 4 februara 2023

Da li vaša koža odaje vaše godine

Starenje je neminovnost koja nas sve stiže, spremne ili ne. Način života je ono što biramo i ono čime možemo da upravljamo. Ipak, koliko god kvalitetno i produktivno živeli, postoji nešto što uvek odaje godine koje su ostale za nama – naša koža.

Kao godovi na drvetu, bore i pigmentacije na našem licu odaju da je teško pobediti bitku sa starenjem, čak i ako smo savršeno zadovojni svojim životima i okolnostima u kojima smo. Zbog toga mnogi od nas odlučuju da otpočnu bitku sa znakovima starenja na koži. Uz pametne izbore, dobru informisanost i upornost, moguće je umanjiti vidljivost starenja na koži lica i tela, a mi vam odajemo neke od načina.

Šminka
Dobra stara šminka u vreme rasta industrije lepote poprimila je formu umetnosti. Senčenje i konturisanje lica naprednije je nego ikada i uz pomoć nekoliko trikova u mogućnosti smo ne samo da prikrijemo sitnije bore, otoke oko očiju i hiperpigmentacije poput staračkih pega, već i da isticanjem onoga lepog na našem licu prikrijemo neke urođene nedostatke. Mat ruž na usnama ili istaknute oči i trebavice odličan su način da makar vizuelno učinimo da izgledamo nekoliko godina mlađe. Ono što pri šminkanju često zanemarujemo su dva područja koja, osim lica, najviše odaju znake starenja na nama – vrat i dekolte. Zbog toga se pri nanošenju pudera savetuje posvećivanje pažnje i ovim područjima.

Mezoterapija i hijaluronski fileri
Šminka je tajno oružje svake žene. Ipak, njena efikasnost mnogo zavisi od podloge na koju je stavljamo. U vremenu najsavremenijih antiejdžing tretmana važno je dobro se informisati i odabrati one najmanje invazivne a efektne, koji će se direktno odraziti na to da izgledamo mlađe. Mezoterapija je jedan od ovakvih tretmana, za kojim poseže sve veći broj žena. Ona podrazumeva ubrizgavanje korisnih minerala i vitamina u mezoderm kože, čime čini otoke oko očiju i finije bore manje vidljivim, a našu kožu lepšom i blistavijom. Hijaluronski fileri su još jedan vid terapije koji počiva na ubrizgavanju korisnih supstanci u našu kožu. Hijaluron je sastojak koji se i prirodno nalazi u našoj koži, ali se sa godinama sve manje proizvodi i zbog toga ga je korisno na ovaj način nadoknaditi, te dodati našoj koži elastičnosti i punoće.

Laserski tretmani
Laserski tretmani postaju prvi izbor mnogih savremenih žena, upravo zbog svoje pouzdanosti i visoke efikasnosti. Sve popularnije lasersko podmlađivanje primenjuje se ne samo na području lica, već se mnoge klinike i laser centri usmeravaju i na tretiranje drugih područja kože koji odaju naše godine. Zbog toga raste popularost laserskog podmlađivanja šaka, koje ima višestruke efekte – ne samo da zateže opuštenu i naboranu kožu već i rešava probleme hiperpigmentacija, poput staračkih pega. Sterenjem se gubi volumen našeg potkožnog masnog tkiva, i ovaj nemili proces drektno je odgovoran za gubitak mladalačkog sjaja kože. Ovaj neinvazivni tretman odlično je rešenje za postizanje što prirodnijeg podmlađivanja.

Hidratacija
Redovna hidratacija jedan je od saveta za lepotu koje slušamo svakodnevno. Ali šta ona zapravo znači? Hidratacija se ne odnosi samo na mantru da unosimo makar dve litre vode dnevno u organizam. Ona podrazumeva i konzumaciju hrane bogate vodom, vlaknima i nutrijentima. Ona se može ostvariti i tretmanima poput hijaluronskih filera, ali je bitna i na svakodnevnom nivou – u formi tretiranja kože kremama i serumima na bazi hijalurona i drugih sastojaka koji zadržavaju vodu u ćelijama kože. Zanimljivo je znati i to da hidratantne supstance deluju najbolje u savezu sa vitaminom C ili retinolom, pa je važno svojoj koži obezbediti i dovoljno ovog korisnog sastojka.
Od svakodnevne nege, preko savremenih tretmana, borba protiv starenja iako teška, danas je u našim rukama i moguće je efikasno sprečiti da naša koža umesto starenja, odaje naš rad na sebi i zadovoljstvo životom.

Takođe pročitajte

Niš – Domaćin Kupa Radivoj Korać ove i naredne godine

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Кošarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potpisali su u Gradskoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.