Budite „tim“ koji pobeđuje

Protiv ovih oblika nesigurnosti antibiotik „odustajanja“ nikako ne preporučujem. Život je lagan hod po tankoj žici. U zavisnosti od toga koliko ste hrabri sami postavljate žicu na određenoj visini. Postavite je iznad oblaka. Možete! Probajte!

Plašite se života? Zašto? Plašite se da će vam nešto poremetiti put kojim želite da idete. Verujte mi, nijedna staza nije asfaltirana, poneki deo te staze je pravi put, poneki mali brezuljak, a ima brda i planina, provalija i mnogobrojnih prepreka kojih niste svesni da mogu postojati.

Znate šta? Nije problem u preprekama sa kojim se srećete, niti onoga što sretnete na putu. Nije problem zmija, jedna ili pet, jedan dinosaurus ili 231 gmizavaca. Problem nisu prepreke jer prava prepreka je u vama. Vi treba da uzmete ono što vam pripada u ovom životu. Treba da uzmete život u svojim rukama. Nikako nemojte dozvoliti sebi da vas okupiraju „beživotne“ misli. Kao ono na primer: „ja ne mogu“ , „ja ne umem“, „ja ne znam“, a najopasnije pitanje koje sebi postavljamo to je „šta ako ne uspem?“

Protiv ovih oblika nesigurnosti antibiotik „odustajanja“ nikako ne preporučujem. Život je lagan hod po tankoj žici. U zavisnosti od toga koliko ste hrabri sami postavljate žicu na odreženoj visini. Postavite je iznad oblaka. Možete!

Naravno da možete i igrajte po njoj, plešite, trčite, radite šta vam je volja. Kada imate vlast nad sobom gde god žica bila i na kojoj visini ako ste svoji nećete pasti. Svaki strah je propast. Što se više plasite to vam duša postaje teža i teža a žica sve slabija.

Život vam je poklon. Šta radite sa poklonom? Zašto ga bacate? Probudite se. Porazgovarajte sa onim „ja“ u sebi. Dajte sebi šansu da se probudite u ovom svetu koji sve manje ima dušu. Dajte svom životu sjaj. Ne mislite o strahovima i preprekama. Otvorite svoja čula. Živite život koji vam je dat punim plucima. Ako želite nešto da postignete morate sa sobom najpre da se dogovorite.

Krenite i videćete da nije teško. Svaka prepreka biće lakša ako ste vi svoji. Moći ćete da se borite sa svakim od onih dionasurusa a gmizavce nećete ni da primetite zato što su mali i nisu bitni! Pronađite put do sebe pa ce onda svi putevi biti mnogo lakši i uspešniji. Sa zmijama možete da se igrate. Vladajte sobom i pratite sebe gde god da ste i šta god da je ispred vas naći ćete način da ga rešite samo ako znate sami sa sobom da budete „tim“ koji pobeđuje.

Jelena Mitrović,  matematičar i nesuđeni motivacioni govornik

Takođe pročitajte

Tradicionalna akcija „Pozdrav proleću stazama zdravlja“ na Hisaru

Planinarsko-skijški klub ,,Kukavica“ Leskovac i Centar za promociju zdravlja ZZJZ Leskovac u subotu, 6. aprila  …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.