Pobednicima se sve prašta!

Kada sebi postavljamo ciljeve moramo biti spremni i na određene žrtve. Ne mislim na ono, ubi čoveka pa dođi do cilja. Mislim na ono uništi tebe u sebi da dobiješ sebe. Put koji vodi do njega nije baš tako bistar i sav od cvetića…piše Jelena Mitrović.

Prvi korak je pun nade i snova i obično je lak kao pero. Drugi već ima mali otpor vetra. Treći, četvrti, peti…pedesetpeti. Gde si?

Znaš li gde si? Gde ćeš?

U jednom trenu se zaboraviš, toliko toga nisi očekivao na tom putu. Trnje, šume i prašume, pustinje, okeani.

Dogodi se da skreneš s puta. Zaboraviš na svoj cilj i uhvatiš se za neki lakši, na prvi pogled važniji cilj koji nije tvoj.

Zalepiš se za tuđe želje i tuđi san jer je lakši od tvog, tebi. Lakše ti je da budeš sporedna ličnost nego glavni junak.

Zašto si zalutao? Gde je onaj ti, ti koji si sa žarom kretao na ovaj put. Gde si? Koja je to lepša zelja od one da sebe ispuniš sobom. Da li postoji nesto draže od tvog božanstva?

Haos svuda oko tebe, da se vratiš nazad ne možeš bićeš niko sebi, da ideš napred teško je, trnje, planina, ograde,  oluja. Ukopao si se  u mestu. Šta sad?

Postoje dva puta ili umri tu ili se bori. Pošao si za sobom,  idi do kraja pa makar krvario na tom putu. Ne prodaj svoje snove za sitne iluzije. Ne prodaj svoj cilj za tuđi jer bićeš bedan i jadan sebi. Koliko god da je teško idi napred, idi ka sebi. Idi bori se, ujedaj ne daj se nikad.

Niko umesto tebe neće se boriti za tebe. Idi samo napred i samo hrabro. Svaka kapljica znoja biće ukrašena uspehom. Moraš da se boriš i znaj da nije uzalud. I kad ne možeš-možeš! Moraš! Moraš zbog sebe! Pobednicima se sve prašta!

Jelena Mitrović,  matematičar i nesuđeni motivacioni govornik

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.