Bolji dani za povrtare na jugu Srbije – gradiće se objekat za skladištenje i preradu povrća

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović jedan je od potpisnika Memorandum sa Ministarstvom poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, kao i Povrtarima juga DOO Svirce o realizaciji projekta u vezi sa izgradnjom objekta za skladištenje i preradu povrća.

Potpisnice ovog Memoranduma, među kojima su i predsednik vlasotinačke opštne Bratislav Petrović i gradonačlenik Leskovca Goran Cvetanović,  obavezuju se da će raditi na razvijanju međusobne saradnje povodom planirane realizacije ovog projekta, radi povećanja konkurentnosti i zaštite od sezonskih i tržišnih fluktuacija u pojedinim periodima godine, kao i plasmana poljoprivrednih proizvoda poljoprivrednih proizvođača Jablaničkog okruga.

Predsednici dveju opština kao i gradonačelnik Leskovca saglasni su da je ovo veliki dan za Jablanički okrug i sve poljoprivredne proizvođače našeg kraja.

„Izgradnjom ovog objekta za skladištenje i preradu povrća uz veliku finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, rešićemo problem čuvanja poljoprivrednih proizvoda u trenucima kada je velika ponuda na tržiištu i dolazi do pada tržišne cene povrća po kojim je jug Srbije nadaleko poznat“ istako je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

 

“Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Lebane na Konkursu u 2021. godini. Statovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Takođe pročitajte

Predstavljanje Izbora za Evropski parlament 2024. na Pravnom fakultetu u Nišu

Ovogodišnje izbore za Evropski parlament, danas je studentima Pravnog fakulteta u Nišu prezentovao gospodin Nikola …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.