BLESSING – moda inspirisana tradicijom

Inspiraciju za najnoviju kolekciju koja nosi naziv “Blessing” niška dizajnerka Milica Tričković našla je u srpskoj kulturi i tradiciji pa se kao detalji ističu motivi sa hrišćanskih, tačnije pravoslavnih freski i ikona.

Milica nam otkriva da joj je ova tema  jako inspirativna i da postoji jos dosta toga što bi moglo da se primeni na najrazlicitije načine a upravo to ona i planira. Ovom kolekcijom uspela je nedavno da privuče pažnju na Fashion weeku u Milanu

Trudila sam se da kroz ovu kolekciju kombinujem pravoslavne motive sa najfinijim čipkama, paperjem i da čitava kolekcija odiše glamurom. Takođe, u ovoj kolekciji sam kao i u predhodnim koristila patchwork tehniku koja je inače karakteristična za moj dizajn i nastojim da je svaki put koristim na drugačiji način i kroz drugačiji stil, kaže Milica koja nastoji da kroz svoj rad donese nešto novo čime bi se predstavila na srpsku ali i na evropsku i svetsku modnu scenu.

Moja ideja je nekako srpska tradicija, kultura pa i vera jer smatram da imamo stvarno puno toga ne iskoriscenog sto jos uvek nismo pokazali svetu zato i nastojim da sve to pretocim u svoje kreacije na jedan moderan nacin.  Modom se aktivno bavim 5 godina do sada sam ucestvovala na Viena FW, Malta FW, Prague FW, BudabestFW, Caspian FW (Rusija) imala sam reviju u Kini, učestvovala sam na festivalu mode u Parizu gde sam osvojila prvo mesto, prosle godine sam takodje bila na Milano FW ove godine sam po drugi put prikazala kolekciju na Milano FW i naravno Srbija FW koji je meni najdraži i uvek sa nestrpljenjem očekivan, kaže Milica koja je nakon revije u Milanu  dobila puno ponuda.

Svakako ću kolekciju predstaviti na SFW a sledeće godine aprila ću istu kolekciju prestaviti i u Parizu, otkriva nam Milica.

Takođe pročitajte

Garage rock bend The Thunder Corpses objavio svoj drugi singl “Castles of Alhambra”

The Thunder Corpses, novi bend  na domaćoj muzičkoj sceni, upravo je objavio drugi singl pod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.