BLESSING – moda inspirisana tradicijom

Inspiraciju za najnoviju kolekciju koja nosi naziv „Blessing“ niška dizajnerka Milica Tričković našla je u srpskoj kulturi i tradiciji pa se kao detalji ističu motivi sa hrišćanskih, tačnije pravoslavnih freski i ikona.

Milica nam otkriva da joj je ova tema  jako inspirativna i da postoji jos dosta toga što bi moglo da se primeni na najrazlicitije načine a upravo to ona i planira. Ovom kolekcijom uspela je nedavno da privuče pažnju na Fashion weeku u Milanu

Trudila sam se da kroz ovu kolekciju kombinujem pravoslavne motive sa najfinijim čipkama, paperjem i da čitava kolekcija odiše glamurom. Takođe, u ovoj kolekciji sam kao i u predhodnim koristila patchwork tehniku koja je inače karakteristična za moj dizajn i nastojim da je svaki put koristim na drugačiji način i kroz drugačiji stil, kaže Milica koja nastoji da kroz svoj rad donese nešto novo čime bi se predstavila na srpsku ali i na evropsku i svetsku modnu scenu.

Moja ideja je nekako srpska tradicija, kultura pa i vera jer smatram da imamo stvarno puno toga ne iskoriscenog sto jos uvek nismo pokazali svetu zato i nastojim da sve to pretocim u svoje kreacije na jedan moderan nacin.  Modom se aktivno bavim 5 godina do sada sam ucestvovala na Viena FW, Malta FW, Prague FW, BudabestFW, Caspian FW (Rusija) imala sam reviju u Kini, učestvovala sam na festivalu mode u Parizu gde sam osvojila prvo mesto, prosle godine sam takodje bila na Milano FW ove godine sam po drugi put prikazala kolekciju na Milano FW i naravno Srbija FW koji je meni najdraži i uvek sa nestrpljenjem očekivan, kaže Milica koja je nakon revije u Milanu  dobila puno ponuda.

Svakako ću kolekciju predstaviti na SFW a sledeće godine aprila ću istu kolekciju prestaviti i u Parizu, otkriva nam Milica.

Takođe pročitajte

Podrška Evropske unije ženama i mladima početnicima u poslovanju

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Plamena Halačeva i predstavnica Ministarstva za evropske integracije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.