Milica Tričković – sinonim za lepe žene i haljine

Njene haljine ponele su Nataša Bekvalac, Sanja Marinković, Nikolija, Rada Manojlović, misica Milica Vukliš na izboru za Mis sveta, kao i najlepša devojka južne Srbije Maja Smiljković… Ipak, mlada dizajnerka iz Niša, Milica Tričković kaže da joj je draže kada obična žena pronađe sebe u njenim modelima.

milica trickovic modet serbia fashion weekPočela je sa radom pre samo četiri godine, a već je uspela da svoje kreacije predstavi u svetu. Imala je revije u Kini, na Malti, u Beču i Budimpešti, kao i na Serbia Fashion Week. Upravo taj događaj pomogao joj je da ostvari kontakte sa brojnim ljudima iz sveta mode i usledili su pozivi za revije u inostranstvu, kao i saradnja sa Miss Yu kompanijom.

Ovogodišnja misica Južne Srbije ponela je upravo Miličinu kreaciju. Njenu haljinu nosila je na izboru za Mis sveta u Londonu i lepa Milica Vukliš, koja je pobedila na izboru za Mis Srbije 2013. godine. Naredne godine pobedila je Marija Ćetković, još jedna misica koja je pozirala u Miličinoj kreaciji.maja smiljkovic u kreaciji milice trickovic

„Nakon poziva Miss Yu kompanije krenula je saradnja sa misicama. Sada je ta saradnja prerasla u prijateljstvo, pa one nose moje modele na revijama i slikaju se u mojim haljinama“, kaže Milica i dodaje da bez neprestanog rada i truda ništa od toga ne bi bilo moguće.

Radni dan joj počinje u šest sati, a kada je vreme matura, onda na poslu ostaje i do deset uveče. Njen posao nije samo da kreira, već i ručni rad zajedno sa njenim malim timom koji je okupila u radionici u Nišu. Posao se vremenom proširio, pa je otvorila i radnju u Beogradu. Ta radnja otvorena je i za saradnju sa stilistima poznatih ličnosti, ali Milica kaže da je inspirisana idejom da svako može da ponese njenu haljinu i udahne joj život.

marija cetkovic milica trickovicU njenim kolekcijama preovladava čipka. Stvara za samosvesne žene, koje ne zaziru od tuđih pogleda. Tako će biti i sa muškom kolekcijom. Modeli za muškarce novina su u njenom radu i biće predstavljeni u novembru na Serbia Fashion Week.

„Pačvork tehnika bila je zapažena i upotrebiću je i na muškoj garderobi. Ona podrazumeva ručno šivenje različitih komada tkanine koji se spajaju u celinu“, objašnjava Milica i dodaje da će i muška kolekcija biti obogaćena čipkom i krznom.milica vuklis marija trickovic

Uspeha ne bi bilo bez podrške porodice i prijatelja. Na početku, kada je imala samo 24 godine, odmah po završetku Fakulteta umetnosti na smeru Modni dizajn, dobila je pomoć u vidu mašina od nevladinih organizacija i pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje. Najbolja drugarica, koja je manekenka, pomaže joj u promociji, a sve to skupa, uključujući predani rad, entuzijazam i ljubav prema poslu, nije moglo da prođe bez zapaženih rezultata.

Svoje modele prikazaće uskoro i na Bliskom Istoku, na modnoj reviji u Dubaiju. Planira da u toj metropoli proširi posao i predstavi se na njihovim modnim dešavanjima.

Jovana Đorđević

Takođe pročitajte

Kupovinu stana u izgradnji: Kako se zaštititi i iskoristiti povoljne uslove

Ukoliko se trenutno nalazite u potrazi za nekretninom, investiranje u zgradu koja je u fazi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.