utorak , 9 avgusta 2022

Besplatni preventivni pregledi u Kliničkom centru

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije i ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda.

U nedelju, 22. decembra, od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra, obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u specijalističkim, dijagnostičkim ambulantama Klinike za kardiovaskularne bolesti, koje se nalaze u nekadašnjoj zgradi internističkih klinika ( stari deo KC Niš), kardiolozi niškog Kliničkog centra, obavljaće EKG preglede srca i proveravaće visinu krvnog pritiska kod pacijenata.

Sve zainteresovane sugrađanke će u zgradi Centra za nuklearnu medicinu, moći da daju krv na analizu na tumor marker jajnika- CA 125.
Istovremeno, u novoj zgradi Kliničkog centra Niš, u Centru za radiologiju (sprat ispod Urgentnog centra), biće organizovani i ultrazvučni pregledi abdomena.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.
Podsećamo, kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Republike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva.

Takođe pročitajte

Koji su simptomi hepatitisa i mere prevencije

Hepatitis, po definiciji, predstavlja zapaljenje jetre. Postoji veliki broj uzroka koji mogu dovesti do zapaljenjskog …

Jedan komentar

  1. Divno, konacno nesto pametno i korisno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.