nedelja , 20 juna 2021

“101 ideja za lepši grad” – ispunite mi samo jednu

Urediti kej, zasaditi više cveća i drveća, renovirati hotel Novi Zemun, postaviti više kanti za smeće, klupa u parku, napraviti još jedno igralište, azi za pse i fontane – ovako izgleda lista ideja za lepši grad koja je nastala kao rezultat ankete „101 ideja za lepši grad“.

“Ja sam učenica petog razreda,odeljenja 5/5. U dvorištu moje škole”8.oktobar”, nalazi se sala za fizičke aktivnosti “Partizan”. Kada se gradila ova sala prvi gradonačelnik Beograda, Vlada Ilić dao je izvesnu sumu novca da se dovrši izgradnja. Danas je ova sala napuštena,a bilo bi lepo da se ona popravi i da se deci vrate osmesi na lica dok vežbaju. U školskom dvorištu,deci je dosadno da rade časove fizičke kulture,i više se zabavljaju nekim sporednim stvarima. Zamislite decu sa krivim kičmama,nerazvijene, fizički neaktivne. Ukoliko bi se popravila naša sala to bi doprinelo boljem fizičkom razvoju dece. Pored ove ideje,miislim da bi naš grad bio lepši ukoliko bi svako od nas zasadio barem jedno drvo.Bila bi sredina zdravija, ekološki. Na drvoredu pored keja bi mogli da napravimo putokaz,lepih misli i poruka naših znamenitih pisaca. Kada se na keju baci pogled vide se ljuljaške,klackalice i tobogani.divan je i pogled na našu reku Vlasinu. Bilo bi divno da se pored nje napravi jedan lep park a u centralnom delu parka statua Vlade Ilića,i fontana sa čistom i pijaćom vodom. Volela bih da mi se želje ispune. Možda samo jedna,ukoliko ne mogu sve, ovako je Anastasija Stanković opisali u anketi koju su organizovali članovi Udruženja Vlasinska vila u Vlasotincu sa obrazovnim institucijama u gradu.

Oni su danas bili gosti predsednika vlasotinačke opštine Zorana Tododrovića kome su prezentovali rezultate ankete organizovane tokom maja.

“Kutije za anketne listiće postavili smo u svim školama i na par mesta u gradu, a interesovanje za učešće u akciji ispoljili su i mladi i stariji sugrađani – rekla je predsednik udruženja Tatjana Ilić.

Deca su tražila i biciklističku stazu, osvetljenje na šetalištu pored reke, kontejnere za plastiku, staklo i papir i drugo. Predsednik opštine obrazložio je stavku po stavku sa njihove liste, ali im objasnio i koliko vremena i novca treba za određene projekte.

“Uređenje keja je u sklopu uređenja prostora pored Vlasine namenjenog sportskim aktivnostima, hotel Zemun nije samo u našoj nadležnosti, kante za smeće stalno lome nesavesni građani koliko god da ih postavljamo, ali ćemo pojačanim video nadzorom u gradu, koji planiramo da postavimo, nadam se sprečiti takve pojave. Izgradnja prihvatilišta za pse je pri kraju,a donatori su izrazili želju da učestvuju u izgradnji novog dečjeg igrališta, objasnio je Todorović.

On je pohvalio akciju članova udruženja i izrazio spremnost da uradi sve što je u njegovoj moći kad su u pitanju pomenuti zahtevi.

Takođe pročitajte

Škola i udruženje – Zajedno za zajednicu

Članovi Udruženja Mladima na dar, u saradnji sa Tehničkom školom u Vlasotincu, napravili su 30 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.