Raste broj turista u Nišu

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku od u Nišu je od januara do aprila došlo do povećanja ukupnog broja turista za 39% u odnosu na isti period 2016. god, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 31%, a broj inostranih povećan za čak 50%. Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – april 2017. god povećan je za 22% u odnosu na 2016. pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 12%, a stranih za 35%.

„Turistička organizacija Niša u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i samostalno tokom ove godine nastavila sa realizacijom kampanje promocije Niša kao turističke destinacije na potencijalnim tržištima u regionu i na destinacijama sa kojima kojima je povezan direktnim letovima preko aerodroma Konstantin veliki očekujemo da će se ovakav trend rasta nastaviti tokom cele godine i da će se rekordni rast turističkog prometa nastaviti do kraja godine, kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niša.

Među aktivnostima u narednom periodu Parlić izdvaja posetu Temišvaru 8. i 9.juna na Danima Srbije a kraj juna rezervisan je za Novi Sad u okviru kampanje „Moja Srbija“. Tokom jula Nišlije će imati promocije u Beogradu i Solunu.

„Sa avio kompanijom RyanAir TON ce tokom juna meseca realizovati zajednicku kampanju preko web site kompanije putem „digitalnog displeja„ u trajanju od 3 nedelje u zemljama gde RyanAir  ima direktne letove sa  Aerodoma Konstantin veliki  Nakon  promocije Niša kao turističke destinacije na  potencijalnim tržištima u regionu i na destinacijama sa kojima kojima je povezan direktnim letovima  preko aerodroma očekujemo da će se ovakav trend rasta nastaviti tokom cele godine  i da će se rekordni rast turističkog prometa nastaviti  i tokom letnjih meseci  i tokom cele  2017.godine, dodaje Parlić.

 

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.