„Zlatna Buklija“ za film „Nebeska igra“ Nebojša Ilića Ilketa

Film „Nebeska igra“, autora Nebojse Ilica Ilketa iz Vlasotinca, dobio je „Zlatnu Bukliju“ za impresivni filmski prikaz sportskog dogadjaja“ na istoimenom Festivalu dokumentarnog filma u Velikoj Plani. Prema rečima članova žirija, ova nagrada ima status prve nagrade.

„Nebeska igra“ je promotivni sportsko-turisticki film koji promovise Vlasotince kao idealnu turisticku destinaciju za razvoj sportskog turizma. Na ovogodisnjoj „Zlatnoj Bukliji“ u takmičarskom programu učestvovalo je 170 filmova iz 12 drzava.

nebojsa ilic ilke vlasotinceInače, Nebojša Ilić osvojio više od 20 nagrada na evropskim festivalima dokumentarnog filma. Kompletan autor svojih dela – piše scenarija, režira i montira.

„Sve radim iz ljubavi i izazova da video-zapisom kažem ponešto što se ne može reći rečima. Pokušavam da se u mojim filmovima tek ponekad čuje glas naratora, a da sve ostalo dočaram glasom prirode, objašnjava ovaj „majstor za kamere“ i naglašava da ne koristi nikakva čuda od tehnike, jer i kada bi hteo za takve stvari novca nema.

Nema ni potrebe, jer i skromnom opremom koju posedujem uspevam da navedem mnoge da pomisle da iza mene stoji skupa produkcija, izjavio je Ilke.

Od nagrada vredno je pomenuti nagradu žirija sa Festivala evropskog umetničkog filma u Češkoj, „Bronzani vitez“ sa festivala u Moskvi, prva nagrada „Plavi Dunav“ iz Velike Gradiške, u Splitu je prvonagrađen za autorski film, u Italiji je osvojio gran pri za najbolje montirani film, a prve nagrade je dobio i na festivalima u Bosni za filmove „Put na Goru“ i dva filma o Hilandaru. Nebojša veli da za to što radi  uživa najveću podršku od svoje supruge Suzane i bliskih prijatelja.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.