utorak , 9 avgusta 2022

Živopisni medenjaci učiteljice Aleksandre

Igrajući se sa sinovima Vladimirom i Viktorom i ćerkom Konstantinom učiteljica bez zaposlenja  Aleksandra Konstantinović Bojković rešila je da se posveti pravljenju medenjaka.

Aleksandra je pre 11 godina zavrsila Učiteljski fakultet u Vranju ali posao u prosveti ima samo povremeno, odnosno kada se ukaže prilika da nekog od kolega zameni. Čekajući svoju priliku posvetila je podizanju svoje dece.

“Ispunjava me rad sa decom tako da mi nedostaje posao za koji sam se školovala. S druge strane imam više vremena za svoje sinove koji mi pomažu da ostane u formi na pedagoškom planu, šali se Aleksandra koja priznaje da na ideju da oslikava kolačiče, odnosno medenjake nije došla sama.

“Moja majka mi je to predlozila. Zna da volim da crtam i igram se plastelinom zajedno sa decom. Objasnila mi je sta su to medenjaci,i kako se crta po njim. Zvučalo mi je interesantno. Tako sam jedne večeri na internetu našla postupak pravljenja i pečenja medenjaka. Crtanje po njima i naravno, pokušala. Prvi medenjaci su bili prepečeni, fil previše gust. U tom trenutku sam pomislila da to i nije jednostavan posao. Morala sam mnogo toga da proučim jer zaboga nisam ja neka vešta domacica. Ali bez obzira na sve bili su interesantni. Te prve medenjake sam poklonila drugarici za rodjendan. Ona je bila oduševljena, priseća se Aleksandra kako se upustila u ovu poslastičarsku avanturu.

“Odmah zatim sam ćerki pravila za njen rođendan. Macu Hello Kitty. I tako su medenjaci postali neizostavan deo na našim rodjendanima. Veliko zadovoljstvo mi je kada vidim njihovo oduševljenje,kada ugledaju iscrtane medenjake. Kako su tu junaci iz crtanih filmoma, jarkih boja. Osim slike tu je i fantasticsn ukus. Deca mogu da pojedu i više njih jer koristim proverene sastojke, kaže Aleksandra koju je direktoka Turističke organizacije Vlasotinca Olivera Cvetković ohrabrila da svoje medenjake izloži i na Novogodišnjem bazaru. Pokazalo se da je to bila dobra ideja jer su se medenjaci dopali posetiocima.

“Svesna sam da moram još da se usavršavam. Sve do sada sam učila preko interneta. Volela bih da mi neko pokaže još mnogo toga što me interesuje. Moji medenjaci jesu amaterski u odnosu na one koji se profesionalno bave tim poslom. Ja sam za sada samo hobista koji uživa dok ih pravi i na neki način stvara, skromna je naša sagovornica.

Takođe pročitajte

Balkanska premijera predstave “Balkan Bordelo” na Nišvile džez teatru

Predstava “Balkan Bordelo” po tekstu Jetona Neziraja a u režiji Blerte Neziraj nastavak je saradnje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.