Božićna radost dece u Medveđi

U  dane velikog hrišćanskog praznika Božića  zajedničkom akcijom Eparhije niške i njenih dobrotvora i prijatelja, uz učešće Opštine Medveđa, u prostorijama vrtića PU „Mladost“ u Medveđi, uz prigodan program za decu dok je episkop niški G. G. Arsenije podelio božićne paketiće deci iz mnogočlanih porodica kao i deci iz porodica ekonomski skromnijih mogućnosti.Episkop je obradovao više od 200 dece, koji su se okupili u prostorijama vrtića, gde su za njih glumci niškog lutkarskog pozorišta izveli prigodnu predstavu za decu koja je izmamila osmehe na licima svih prisutnih. Nakon predstave, Episkop je deci uručio paketiće, koje su za ovu priliku kao svoj dar deci Medveđe i Sijarinske Banje donirali Dejan Stanojević ispred fabrike nameštaja „Mita“,  Bojan i Goran Đokić ispred firme „Braća Đokić“, i Branislav Pešić ispred firme „Bane Komerc“ svi iz Leskovca, kao i Perica Janković ispred firme „Ekomlek“ iz Kaonika i Slaviša Đorđević ispred firme „Smaj Produkt“ iz Lazarevog sela kraj Niša, i uz veliki trud mesnih paroha jereja Bobana Vukovića iz Medveđe, jereja Dragana Ilića iz Sijarinske Banje i protojereja Dalibora Stefanovića, arhijerejskog namesnika jablaničkog.

„Plodovi ove akcije su odmah bili vidljivi na licima dece koja uz smeh i žagor nisu mogla da sakriju svoju radost. Ta radost je podstrek u daljim nastojanjima da pomognemo onima kojima je pomoć najneophodnija. Ova akcija je samo prva u nizu koje Eparhija niška namerava da preduzme u narednoj godini“– istakao je Preosvećeni Episkop Arsenije.

Posle ovog darivanja koje je i svojevrsno uvođenje u radost predstojećeg praznika Rođenja Hristovog, Episkop je u pratnji predsednika opštine Medveđa, dr Nebojše Arsića, posetio i prostorije Opštine Medveđa koji mu je uručio skromne poklone i zahvalio se za svaki izmamljen osmeh na licima dece. Današnju posetu opštini Medveđa, Episkop niški Arsenije završio je obilaskom i posetom Sijarinskoj Banji.

Takođe pročitajte

Izložba Dragana Momčilovića u Oficirskom domu povodom pet decenija umetničkog stvaranja

U Galeriji u Oficirskom domu u četvrtak, 25.aprila  u 19 časova biće otvorena retrospektivna Izložba …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.