Završen 33. Vinski bal u Vlasotincu

Dodelom nagrada najboljim vinarima, izborom Boginje vina, vatrometom i koncertom Tropiko benda sinoć je u Vlasotincu završen 33. Vinski bal – smotra vina druženja i dobre zabave.

Opština Vlasotince , uvažavajući tradiciju, podržava organizovanje Vinskog bala iz više razloga. Najpre, zbog slavne istorije vlasotinačkog vinogorja, zatim zbog želje da pomognemo našim proizvođačima da povećaju broj zasada i unaprede proizvodnju vina i najzad, kako bismo im omogućili direktne kontakte sa ljudima iz najpoznatijih vinarija, uz stručna predavanja. Opština Vlasotince uložila je prošle godine oko 3 miliona dinara u voćarstvo, a ove godine radimo atarske puteve u vrednosti od 9 miliona, kako bi ljudi lakše došli do svojih zasada“ – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović na završnoj večeri.

Tokom dana održan je 3.Međunarodni salon vina na kome je bilo prisutno 15-najpoznatijih vinarija iz zemlje i regiona kao što su 13.jul Plantaže Podgorica, Tikveš Kavadarci, Aleksić Vranje, Džervin Knjaževac i drugi. Na salonu su bili i predstavnici vinskih viteških redova iz Bajše, Subotice, Paraćina, Župe i Titela, a njihov domaćin je bio Vinski viteški red Simeon iz Vlasotinca.

U okviru salona, predstavnici Poljoprivredne stručne službe u Leskovcu održali su predavanje na temu tehnologije gajenja autohtonih sorti vina, kao i o bolestimai štetočinama koje napadaju vinovu lozu.
Svečana povorka, u kojoj su bili građani, predstavnici vinskih viteških redova, mažoretkinje i folkloristi prošla je gradom, do letnje bašte hotela Novi Zemun pored Vlasine, gde je održan deo programa ovogodišnje manifestacije.
Najlepša Devojka Vinskog bala 2018. je Martina Janković iz Vlasotinca.
U okviru takmičenja Izađi mi na teglu, najbolji ajvar pripremila je ekipa Tehničke škole.
Organizatori manifestacije su Kulturni centar i Turistička organizacija, a pokrovitelj je opština Vlasotince. I ove godine, Vinski bal podržali su brojni spozori.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.