Zajedno do cilja – mali projekti neformalnih grupa

Opština Vlasotincve raspisala je javni poziv za finansiranje tzv. „malih“ projekata, pod nazivom Zajedno do cilja, kojima se koji omogućava neposredno učešće građana u rešavanju dela problema lokalnih zajednica.
Pravo učešća imaju neformalne grupe građana okupljene oko podnete inicijative, odnosno projekta. Potpisnici incijative treba da su izmirili poresku obavezu po osnovu poreza na imovinu.
Potrebno je najmanje šest potpisa građana u selima, odnosno 10 potpisa građana u Vlasotincu ili svega četiri potpisa ukoliko se rade projekti u interesu osetljivih grupa (osobe romske nacionalne pripadnosti, osobe sa invaliditetom i korisnici novčane socijalne pomoći)
Na raspolaganju je 2.475.000 dinara, najmanja vrednost projekta je 150.000, a najveća 500.000 dinara. Opština sufinansira 90 posto iznosa, a ostalih 10 procenata obezbeđuju pokretači inicijative kroz volonterski rad.
Svi detalji nalaze se na sajtu opštine Vlasotince, na linku Javni pozivi.
Rok za podnošenje projekata je 26.jun. Sredstva su obezbedili opština Vlasotince (1.500.000 dinara) i organizacija HELVETAS 975.000 dinara.

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.