Za dostojanstven život sa psorijazom – tema samita UN u Londonu

Specijalista dermatovenerolog UKC Hristina Kocić (36) iz Niša dobila je poziv  da prisustvuje Globalnom samitu Ujedinjenih nacija od 26. do 29.juna u Londonu.

Doktorici Hristini poziv je stigao na osnovu priznanja Evropskog udruženja dermatovenerologa koji je njen rad u vezi novih terapijskih opcija  u lečenju psorijaze nagradio kao najbolji klinički projekat za 2023.godinu.

“Realizaciju samog projekta treba da obavim sa profesorkom Ketty Peris iz Italije,  direktorkom Policlinico Augustino Gemelli Universita.  Drago mi je što je jedan od 17 ciljeva UN dobro zdravlje i kvalitet zivota dermatoloskih bolesnika posle i tokom pandemije korona virusom i nove dijagnosticke pristupe u lečenju hroničkog oboljenja kože psorijaze od koje po podacima WHO boluje oko 125 milona ljudi u svetu a u Srbiji 130.ooo osoba, pojašnjava doktorka Hristina i ističe da se zalaže za dostojanstven život bez stigmatizacije i straha da se pokaže  vizuelni indetitet i koža.

“Nove biološke terapije daju značajne rezultate da se bolest stavi pod kontrolom i u Srbiji pratimo napredak nauke na tom polju, kaže ona.

Takođe pročitajte

Danas je Svetski dan srca – “Srcem upoznaj srce”

Svetski dan srca se svake godine obeležava 29. septembra, a ove godine, odnosno danas se  odvija pod …

2 komentari

  1. ” …Domovina se brani lepotom i čašću i znanjem…” , a najbolji primer za to su ovakvi mladi ljudi! Svaka čast!

  2. Bravo za znanje I entuzijazam! Jako je osvezavajuce kada se nekada negde procita o postojanju mladih strucnjaka koji perzistentno rade na unapredjivanju svog znanja sa ciljem da samim pacijentima pruze lecenje I tretmane u korak sa naucnim napredkom 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.