Wizz Air otvara bazu u Londonu (Luton)

Avio kompanija Wizz Air danas je saopštila da će otvoriti svoju 28. bazu 18. juna 2017. na aerodromu London-Luton u Velikoj Britaniji, i da će tamo biti stacioniran jedan novi avion Airbus A320. Iako sa ovog aerodroma Wizz Air saobraća preko 12 godina, ovo će biti prva operativna baza na nekom od aerodroma u Velikoj Britaniji.

Uspostavljanje nove baze učvrstiće operativno prisustvo Wizz Air-a na aerodromu London-Luton, gde je već sada drugi najveći avio-prevoznik, i povećaće broj linija koje održava sa ovog aerodroma na 42.

Uspostavljanje baze predstavlja inveciju u aerodrom i lokalnu zajednicu stvaranjem 36 direktnih radnih mesta za aviokompaniju. Operacije će doprineti lokalnoj privredi, stvaranju novih radnih mesta u oblastima vazduhoplovstva, saobraćaja, ugostiteljstva i turizma.

Tri nove linije WIZZ-a će povezati aerodrom London-Luton sa Tel Avivom, Prištinom i Kutaisije (Gruzija) što će biti i jedina direktna veza između Gruzije i Velike Britanije. U isto vreme biće povećan i broj letova do nekih od najpopularnijih WIZZ-ovih odredišta što će biti omogućeno dolaskom novog aviona u bazu: Sučava (Suceava, Rumunija) će imati pet letova sedmično, Konstanca (Constanta, Rumunija) će imati četiri leta sedmično, dok će Jaši (Iasi, Rumunija) biti povezan svakodnevno sa Londonom preko aerodroma Luton.

Tokom 2016. kao drugi najveći avio-prevoznik na aerodromu London-Luton, WIZZ je prevezao više od 5 miliona putnika. U 2017. će Wizz Air imati skoro 6,3 miliona raspoloživih sedišta u prodaji na svim svojim linijama sa londonskog aerodroma Luton što predstavlja povećanje kapaciteta za 13%.

„Naš prvi let iz Velike Britanije je obavljen sa aerodroma London-Luton 2004. i od tada smo prevezli više od 35 miliona putnika na našim niskotarifnim linijama. WIZZ donosi direktnu vezu i najjeftinije mogućnosti za putovanja našim putnicima u Velikoj Britaniji koji žele da se upoznaju sa svime što region srednje i istočne Evrope ima da ponudi, da posete porodicu i prijatelje, turistički obilaze gradove, istražuju još uvek neotkrivenu unutrašnjost mnogih zemalja ili posete razvijena skijaška ili morska letovališta. Uspostavljanjem operativne baze na aerodromu London-Luton, gde je WIZZ već sada drugi po veličini avio-prevoznik i značajan pokretač stvaranja novih radnih mesta kod naših poslovnih partnera, sada po prvi put stvaramo i nova radna mesta i u našoj kompaniji, jednoj od najnaprednijih u Evropi“,  rekao je Jožef Varadi (József Váradi), generalni direktor Wizz Air.

Takođe pročitajte

Šareni AVA svet se širi!

Na samom početku otvaranja našeg shopping parka, imali smo viziju kaleidoskopa – sveta boja i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.