„Wellness putovanje“ kroz Gornju Jablanicu

Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave uz podršku kluba privrednih novinara i Кlastera zdravstvenog velnes i spa turizma Srbije, juče je u osnovnoj školi „Gornja Jablanica“ organizovan kviz za učenike od 4. do 8. razreda.

Cilj ovog edukativnog programa je promocija turističkih potecijala opštine Medveđa i Sijarinske Banje, pripremajući tako školarce da kroz kviz znanja nauče i spoznaju turističke potencijale svoga kraja, mogućnostima koje im pruža kao i zanimanjima u kojima mogu da se ostvare.

Učesnici kviza bili su raspoređeni u više ekipa a đaci su morali da daju odgovore na nešto više od 50 pitanja. Pored potrebnog znanja, veliki broj poena dobila su deca na snalažljivosti i brzini. Pobedu na ovom edukativnom takmičenju odnela je ekipa Jablanice. Кviz je vodio Ivan Golušin, voditelj na televiziji Pink.

Direktorka škole Slavica Đonić nije krila zadovoljstvo znanjem koji su pokazali njeni učenici. „Deca su tokom priprema za ovu manifestaciju naučila mnogo o svom mestu i o bogatom rimskom nasleđu ovog kraja. Oni su uvek spremni za izazove, a ovaj kviz je pokazao kako se u našoj školi kvalitetno radi.“

Miljka Bogićević iz kluba privrednih novinara istakla je da su deca iz Medveđe pokazala izvanredno znanje na kvizu. „O svom zavičaju su znali gotovo sve i ujedno bili dovoljno upoznati sa bogatim nasleđem ovog kraja iz rimskog perioda. Sada su to znanje kompletirali što će nadam se u budućnosti iskoristiti a svojim radom doprineti da se o njihovom zavičaju nosi dobar glas širom Srbije i regiona.

Učesnici kviza dobili su prigodne poklone koje im je uručio predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić. „Ja stalno ističem prirodno i kulturno bogatstvo naše Gornje Jablanica ali uvek kažem da su najveće bogatstvo Medveđe ljudi. Čestiti, pošteni i pametni. Naši učenici su danas pokazali koliko vrede. Oni su zapravo naša budućnost i motor našeg daljeg razvoja“ – istakao je predsednik Arsić.

Svaki kraj, svaki region ima svoje specifičnosti. Nova saznanja i prava promocija kulturno istorijske baštine čuva identitet, raznovrsnost i bogatstvo našeg naroda. Školarci iz Medveđe i ovaj put su pokazali da su dostojni naslednici svojih slavnih predaka.

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.