ponedeljak , avgust 19 2019
Početna / ZANIMLJIVOSTI / Uskoro novo dečje igralište u Vlasotincu

Uskoro novo dečje igralište u Vlasotincu

Dečje igralište , za koje je mobilijar i opremu opštini Vlasotince donirala kompanija Biersdorf, nakon pobede u glasanju za Nivea igrališta, biće izgrađeno za dva meseca, najavio je pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

Vrednost te donacije je tri i po miliona dinara, a oko tri miliona uložiće opština Vlasotince čija je obaveza da uradi pripremne građevinske radove, postavi osvetljenje i video nadzor na igralištu.” – kaže Kocić

Što se tiče igrališta Vlasina 1, koje je nedavno izgrađeno između dva mosta, Kocić apeluje na sve građane da decu još uvek ne dovode na igralište koje nije u potpunosti u funkciji, pogotovo što na to ukazuju i oznake na njemu.
Nakon prvog pregleda igrališta ustanovljeno je da ispod jednog mobilijara treba dodati još jedan sloj gumene podloge radi veće bezbednosti. Takođe, na osnovu novog Pravilnika o dečjim igralištima potrebno je da se dve sprave dopune dodatnim letvicama da ne bi došlo do zaglavljivanja. Sled i montaža video nadzora, a za određene prepravke i sugestije “Jugoinspekta” iz Novog Sada opština je već počela sa prikupljanjem ponuda kako bi otklonila nedostatke.” – objašnjava Kocić.
Nepoznati počinioci polomili su i deo ograde na igralištu, koja je sanirana. Iako na terenu stoji oznaka da igralište još uvek nije u funkciji, roditelji svakodnevno dovode decu da ovde provedu deo slobodnog vremena.

Takođe pročitajte

Zajedničkim snagama do sredstva EU

U Vizitorskom centru “Teodora” na lokalitetu Caričin grad kod Lebana, održan je sastanak privrednika iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.