ponedeljak , 16 decembra 2019
Početna / BIZNIS / Vlasotince dobija jedinstveno upravno mesto

Vlasotince dobija jedinstveno upravno mesto

Opština Vlasotince jedna je od šest lokalnih samouprava koje su posredstvom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobile sredstva za formiranje jedinstvenog upravnog mesta.

Upavno mesto biće predodređeno kao mehanizam za pružanje brže i kvalitetnije usluge građanima.
Sada kad u Uslužnom centru podnesete, recimo zahtev za određeni dokument, morate kasnije, po završetku obrade tog zahteva da idete u drugu kancelariju da biste dobili dokument. Uvođenjem jedinstvenog upravnog mesta, vi konačni dokument dobijate na istom mestu gde ste i podneli zahtev.” – objašnjava koordinator projekta Marinko Đorđević.
Praktično, uslužni centar treba da se preobrati u jedinstveno upravno mesto, a građani da ne lutaju od kancelarije do kancelarije. Za to je neophodno da se rekonstruiše prostor, nabavi dodatna oprema, osavremeni postojeća IT oprema i uvedu novi servisi. Sve to trebalo bi da bude završeno u drugoj polovini 2020.godine, dodaje Đorđević.
Opština Vlasotince dobila je 6,5 miliona dinara, a pored nje sredstva za formiranje jedinstvenog upravnog mesta dobili su i Kuršumlija, Stara Pazova, Užice, Gornji Milanovac i Rača.

Takođe pročitajte

Crteži “Pejzaži Vlasotinca” Aleksandra Spasića pred publikom

Izložba  24 crteža “Pejsaži Vlasotinca” Aleksandra Spasića  otvorena je sinoć u Galeriji vlasotinačkog Kulturnog centra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.