nedelja , 7 avgusta 2022

Sedma konferencija studenata ekonomije u Nišu

Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Nišu i Studentska Asocijacija Nova organizuju VII Konferenciju studenata ekonomije, koja ove godine obrađuje temu liderstva. Konferencija će biti održana 29. i 30. novembra u Amfiteatru Ekonomskog fakulteta i okupiće oko 400 studenata niškog Univerziteta.

Predavači su stručnjaci iz različitih oblasti, koji su svojim radom i zapaženim karijerama stekli epitet lidera. Prvog dana će učesnici biti u prilici da slušaju predavanja na temu značaja i odlika liderstva, kao i odnosa mladih prema liderstvu od Ane Brzaković, direktora za komunikacije u Delta Holdingu, Mihaila Dudaša, proslavljenog sportiste i Branka Vukovca, HR biznis partnera u poslovi.infostud.com.
Govornici drugog dana, Biljana Pešić, konsultant i trener poslovnih veština, i Saša Mišić, stručnjak iz oblati hotelskog i turističkog menadžmenta, podeliće sa prisutnima tajne svog uspeha i kako razmišljaju lideri.

Konferenciji će i ove godine prisustvovati, kako studenti niškog univerziteta, tako i studenti sa ekonomskih fakulteta iz zemlje i regiona. Organizatori ističu da je ova, sedma Konferencija, najveća do sada, u prilog čemu govori broj prijava koji je nadmašio četiri stotine.

Konferencija predstavlja jedan od tradicionalnih događaja, koji studenti organizuju na Ekonomskom fakultetu i ove godine će okupiti najveći broj učesnika do sada, čak njih 400. Ovaj broj samo dokazuje da su mladi danas zainteresovani da ulažu u svoje neformalno obrazovanje i da su svesvi toga da su vannastavne aktivnosti jedan od načina da se kasnije diferenciraju na tržištu rada. Istakla bih odličnu saradnju sa Gradom i Kancelarijom za mlade Grada Niša koji godinama unazad prepoznaju značaj ovakvih studentskih inicijativa” – ističe Kristina Petrović, predsednik Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Projekat “Profesionalni razvoj – od studenta do lidera”, u okviru kog se realizuje Konferencija, podržan je od strane Grada Niša i Kancelarije za mlade Grada Niša.

Na organizaciji ove konferencije radilo je oko 70 studenata, podeljenih u timove, dok će realizaciji doprineti i četrdesetak volontera, uglavnom bručoša Ekonomskog fakulteta. Sve ovo ide u prilog ostvarenju značajnog cilja Studentske Asocijacije Nova i Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta koji je, upravo, pružanje mogućnosti studentima da stiču iskustvo dok su na studijama, kroz vannastavne aktivnosti.” – govori Ognjen Stanković, jedan od organizatora.

Informacije o samom događaju, kao i prenos sa konferencije možete pratiti na sledećem linku: https://www.facebook.com/events/467168887528942/.

Takođe pročitajte

TEMSKA – istraživanje i zaštita nasleđa, običaja i tradicije staroplaninskog kraja

U cilju izrade Studije zaštite sela Temska, na Staroj planini, stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.