Foto: Opština Vlasotince

Uloga žena na selu i žensko preduzetništvo

U okviru projekta „Osnaživanje ženskog preduzetništva i uloge žena na selu u jugoistočnoj Srbiji“ Caritas Beogradske nadbiskupije je organizovao tri jednodnevne studijske posete uspešnim seoskim turističkim domaćinstvima i poljoprivrednim proizvođačima u Кragujevcu, Topoli i Кniću.

Oko 60 žena Vlasotinca, Pirota, Babušnice i Aleksinca, koje se bave proizvodnjom domaće hrane, kao i one uključene u turističke usluge na selu, imale su prilike da se upoznaju sa uspešnim agro preduzetnicama u Šumadiji kroz posetu turističkim domaćinstvima.

Foto: Opština Vlasotince

One su posetile Lukić u selu Ovsište, u opštini Topola; Janin raj u Кragujevcu – domaćinstvo koje kombinuje vlastitu proizvodnju, preradu i turističke usluge i domaćinstvo Aleksić u selu Guberevac, opština Кnić, gde su, pored ostalog, mogle da pogledaju i destileriju domaćih rakija i dućan sa izuzetno širokom paletom ručno rađenih domaćih proizvoda.

U toku je i priprema za studijsku posetu Sloveniji koja će biti organizovana u periodu od 20. do 24. septembra 2023, gde će učesnice imati priliku da obiđu poljoprivredna i turistička gazdinstva u opštinama Razkrižje i Кočevje.

Ovaj projekat sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije, a realizuju Кaritas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije.

Takođe pročitajte

Za 30. rođendan „Nišville“ angažuje 300 volontera!

Nišville Jazz Festival će u ovoj godini proslaviti dva jubileja, 30. godina postojanja i 15. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.