Hadži Ivan Redi i Veljko Đurić

Hadži Ivan Redi ponovo predsednik komisije za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“

Nakon godinu dana pauze zbog porodičnih razloga, Hadži Ivan Redi, čuveni arhitekta iz Niša vraća se na svoje mesto predsednika komisije za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“.

„Jako smo srećni da je gospodin Redi ponovo uz nas, mada moramo da vam priznamo da je on uvek bio tu, samo što nije bio u prilici da ocenjuje pristigle predloge“ – ističu organizatori i dodaju: „Gospodin Redi je osoba čija je biografija za poštovanje, gospodin Redi je veliki humanitarac i njegovo prisustvo u komisiji, zajedno sa ostalim članovima komisije nam puno znači.“

Podsetimo, Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša uz podršku porodice Milić i ITKonekt-a iz Beograda, ove godine po peti put nagrađuje mlade i talentovane ljude u šest zvaničnih kategorija.

Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“ pokrenuo je Jovan Milić sa željom da se u društvu promovišu i dodatno ističu uspešni mladi ljudi. Kako ističe sam ova nagrada je živa zadužbina, koja prepoznaje ono najbolje u društvu.

„Kada smo pokretali nagradu, imali smo na umu samo jedno, a to je da podržimo mlade i talentovane ljude iz naše države i regiona. Kroz ovo priznanje svake godine promovišemo najuzvišenije vrednosti u našem društvu i trudimo se da tim mladim ljudima budemo neophodni vetar u leđa“ – ističe Milić.

Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ dodeljuje se u šest kategorija: nauka i obrazovanje, kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport, institucija godine i specijalno priznanje. Svake godine dodeljuje se i Plaketa mira, pojedincima koji svojim radom poboljšavaju položaj mladih. Od pre dve godine, odlukom komisije dodeljuje se i medalja humanosti. Priznanja se dodeljuju učenicima, studentima i mladima do 35 godina starosti.

„Pozivamo zainteresovana fizička i pravna lica da pošalju svoje predloge. Neophodno je da popune formular i da isti pošalju na adresu: [email protected] Konkurs za dodelu Nagrada “Svetislav Milić – mladima od srca”, otvoren je do 1. oktobra, a imena dobitnika biće saopštena u prvoj nedelji novembra, dok je svečana dodela zakazana za drugu nedelju novembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu. Tema ovogodišnje dodele Nagrada je – Odiseja mira i tolerancije – ” – zaključuje Milić.

U prethodnim godinama nagrađeno je 40 pojedinaca i institucija, među kojima i: Nj.S. Patrijarh srpski gospodin Porifrije, Nj.K.V Princeza Ljubica Karađorđević, proslavljeni košarkaš Stefan Jović, dr Maja Mijajlović, Veljko Đurić, Emilija Jovanović, Luka Radičević, Jana Dragović, Fakultet umetnosti u Nišu, Centar za talente Čačak, Matematička gimanzija u Beogradu i drugi. Za nagradu „Svetislav Milić“, prema pravilniku Nagrade mogu se predložiti pojedinci i/ili institucije. Kandidati ne mogu samostalno da se prijave.

O dobitnicima i ove godine odlučuju i prof.dr Melanija Mitrović sa Mašinskog fakulteta, Univerziteta u Nišu, Marjan Zdravković, ispred ANIP „Mozaik“, Marija Rašić, ispred Centra za socijalni rad „Sveti Sava“, Marko Vučetić, omladinski aktivista i Ljiljana Milić, unuka Svetislava Milića.

Poslate nominacije neophodno je da sadrže: kratku biografiju kandidata – popunjeni formular prijave, koji je moguće preuzeti na sajtu organizacije (link), opis aktivnosti, relevantne dokaze, odnosno linkove ka web stranicama, gde se komisija može detaljnije upoznati sa radom kandidata.

Predloge sa pratećom dokumentacijom potrebno je poslati na mejl: [email protected] najkasnije do 1. oktobra.

Takođe pročitajte

Dela Petra Čuja u poljima lavande u Tamnjanici

Polja lavande u Tamnjanici 29.juna po četvrti put biće galerija na otvorenom a svoja dela …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.