sreda , maj 22 2019
Početna / KATEDRA / Učiteljstvu u čast-Pesnički čas

Učiteljstvu u čast-Pesnički čas

Pesnici Dragoljub Ćulafić i Slavka Grujičić iz Beograda, Branimir Rosić iz Novog Sada i učitelj Borisav Stanković gosti su 26.Pesničkog časa, koji se danas i sutra održava u Vlasotincu.

Ova jedinstvena manifestacija učiteljstvu u čast okuplja pesnike i propagira njihovo druženje s decom, kako bi ih podstakla na kreativnost u pisanju, ali i na čitanje knjiga.
Knjiga nikada neće izgubiti bitku sa elektronskim medijima. Današnja deca imaju znanja različita od naših i to treba iskoristiti na pravi način. Ja nikada ne savetujem oduzimanje telefona, zabranu računara, ali savetujem doziranu upotrebu i onda treba ponuditi deci i druge sadržaje” – rekla je na prijemu kod predsednika opštine Slavica Grujičić, pesnikinja za decu iz Beograda, inače pedagog.
U Vlasotincu ima puno mladih ljudi zainteresovanih za pisanje. Sinoć smo se u to mogli uveriti prilikom prezentovanja rezultata literarnog konkursa „Stih za Ogija“, ali i prilikom pisanja poezije na dijalektu u okviru istoimenog projekta koji opština Vlasotince sprovodi. Verujem da od čitanja knjiga ne treba odustajati bez obzira na sve prednosti modernih komunikacija” – naglasio je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.
Pesnici su se danas družili sa decom u OŠ „8.oktobar“, sutra se druže sa učenicima i profesorima u OŠ „Siniša Janić“ i OŠ „Sveti Sava“ u Gložanu. Večeras u 19 sati je pesničko veče u sobi stare srpske grafike u muzeju, a sutra ujtru pesnici će u vlasotinačkoj crkvi zapaliti sveće za pokoj duše preminulim vlasotinačkim prosvetarima.
Pesnički čas je jedinstvena manifestacija koja je u proteklih 26 godina okupila pesničku elitu Srbije i koja svake godine podseća na značaj učitelja i učiteljstva u obrazovanju dece” – rekao je ovom prilikom direktor Kulturnog centra u Vlasotincu Boban Dimitrijević.

Takođe pročitajte

ISTRAŽIVAĆEMO ko u Medveđi ima “zlatne ruke”

Na osnovu konkursa za medijske projekte u 2019. godini, koji je sprovela Opštinska Uprava opštine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.