nedelja , 11 aprila 2021

DOBA NEVINOSTI – PESME UZ KOJE SMO POSTALI ODRASLI

Postoji jedna veoma jednostavna vežba kojom se poboljšava pamćenje a koju svako može da upražnjava.

Svake večeri pre spavanja prisetite se šta ste tog dana doručkovali, deluje prosto, ok, onda vežbajte jer zaboravnost je boljka koga nikog ne mimoilazi. Ako bismo ovu metodu primenili na one koji pate od manjka emocija predlažemo da se poigrate sećanjima.
Neko ima problem sa nedostatkom emocija, neko ne ume da ih pokaže ali se i jedni i drugi nadaju da će im to samo nadoći i da će im se emocije vratiti tek tako, bez napora. Ovde mislimo da lepe emocije, na one koje nas čine boljim ljudima jer u suštini svako misli da teži tome, osim ako nije psihopata a za to je već potrebna pomoć stručnjaka. Ovo je vežba za one kojima je malo zapelo, koji su se pogubili u trci sa životom, oni koji misle da će im opijati, kocka, seks bez emocija ulepšati, ili barem promeniti život…Negde tokom sazrevanja promašimo i pretvorimo se u nešto što nismo hteli ili barem osećamo da to nismo mi. I danas kada posmatram moje školske drugove za neke se baš pitam šta im se desilo dok su neki ispunili očekivanja, videlo se od malena da će biti fukare. Kako neko ko je slušao „Metaliku“ može da se kreše u toaletima folkoteke? Šta mu se desilo?
Uvod u seks, u većini slučajeva, je famozni „gubitak nevinosti“, postoje i stručniji izrazi ali nije cilj da postanete pametniji nego emotivniji.
Setite se pesme uz koju ste izgubili nevinosti, pokušajte da je pronađete (YOUTUBE je svima dostupan) i dok je slušate setite se kakva ste osoba bili dok ste uz tu pesmu zaplovili u svet odraslih. I to je to, to je vežba i nije nikakav trik samo zavisi koliko ste spremni da budete iskreni sa svojom dušom i srcem.
Bio je Makedonac koji mi je nežno pevušio „Malenu“ (IDOLI) i naježim se svaki put kad je čujem“,
Ceo album Šade a koja je pesma baš bila u toj sekundi defloracije, ne sećam se“,
Stepenice ka nebu, lepa pesma ali kliše, mogao se i više potruditi ali, koliko se trudio koliko smo i bili u braku, da, ja sam izgubila nevinost za momkom koji mi je postao muž, bivši muž“,
Potrudio sam se da budem koncentrisan da ne zabrljam ali mi se mota u glavi Galijina pesma „Kad me pogledaš“…nastavite niz sami ovo je samo delić ispovesti mojih prijatelja….
Na nevinost me podseti i moja draga prijateljica, inače plastični hirurg, koja kaže da nevinost nije izašla iz mode ali je sad to više nešto kao kad italijanskog dizajnera kopiraju kineski fabrikanti. Nevinost se kod žena može vratiti uz određenu sumu novca samo je problem što se mora „upotrebiti“, ne znam koja druga reč bi bila prikladna, u roku od dvadesetak dana inače se tkivo samo vraća u oblik kakav je imalo…nema tu romantike, niti ljubavi, poverenja, poštovanja… i onda je to jedan promašen život.
Ne dopapada mi se taj izraz „gubitak“, niste vi ništa izgubili samo ste poklonili deo sebe nekome kome ste verovali da to zaslužuje…Znam da postoje i druge verzije ali ako je mogla Mirjam da svoj spisateljski opus zasniva na ovom činu (ništa joj ne zameram jer takva su vremena bila) mogu i ja da idealizujem.
„I dođem u kancelariju i sa zvučnika „a kad me pogledaš u zemlju propadam“ i počeo sam da se smejem sam sa sobom…vredi ti ta vežba….“

Daliborka Alihodžić

Takođe pročitajte

Podela besplatnih sadnica građanima Medveđe

Opština Medveđa se priključila akciji „Posadi svoj hlad“, a organizovana besplatna podela sadnica Belog Jasena …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.