Tribina u NTP-u povodom Svetskog dana energetske efikasnosti

Povodom Svetskog dana energetske efikasnosti – 5. mart, Mašinski fakultet u Nišu, Katedra za termotehniku, termoenergetiku i procesnu tehniku u saradnji sa Društvom termičara Srbije, organizovaće stručnu tribinu – ENERGETIKA I LOKALNI ODRŽIVI RAZVOJ. Tribina će biti održana u petak, 4. marta 2022. godine, od 12 časova u Naučno tehnološkom parku u Nišu.

Predavanja na tribini održaće eminentni stručnjaci, Ljubo Maćić sa Ekonomskog instituta, dr Branislava Lepotić Kovačević iz Udruženja za pravo energetike Srbije kao i Drektor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša, Dušan Radivojević. Na tribini ćemo imati priliku da čujemo i primere dobre prakse, koje će nam predstaviti Marko Ljubenović iz EIT Climate-KIC Serbia Hub kao i predstavnik kompanije DMV iz Niša.

Učešće na tribini potvrdili su i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Niša, Privredne komore Srbije – RPK Niš i Društva termičara Srbije, koji su takođe, pomogli u organizaciji tribine.

Svesni važnosti racionalnijeg korišćenje energije, energetske efikasnosti, povećanja stepena upotrebe obnovljivih izvora energije, zaštite životne sredine, kao i svih ostalih pitanja vezanih za energiju i ekologiju, Mašinski fakultet u Nišu, ove godine inteziviraće svoje aktivnosti u cilju promovisanja značaja i važnosti ovih tema za celokupnu zajednicu, kao i predlaganja mera koje bi trenutnu situaciju, poboljšale.

Tribina ENERGETIKA I LOKALNI ODRŽIVI RAZVOJ, održava se kao jedna od uvodnih aktivnosti za ovogodisnji, jubilari 20-i po redu SIMTERM, internacionalni skup termičara i energetičara iz celog sveta, koji će ove godine biti održan u Nišu, od 18 – 21 oktobra.

 

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.