Tradicionalnim koncertom maestro Andrić i njegova Filharmonija čestitali praznike Nišlijama

Vrhunski muzičari iz Italije, Kine i Kipra zajedno sa  Srpskom omladinskom filharmonijom pod dirigentskim palicama Zorana Anrića i Jovana Timilijića tradicionalnim koncertom u Domu vojske čestitali su Nišlijama godinu koja je pred nama.

Više od dva sata uživanja u muzici priredili su tenori Alesandro Fantoni i AIesandro Goldoni iz Italije ali i  Stevan Karanac iz Kragujevca sa gostima. Čaroliju ovih koncerata koji se održavaju već 27 godina upotpunile su  Yao Bohui iz Kine, Georgia Poliniki sa Kipra i Vesna Aćimović iz Novog Sada.

Osnivač i dirigent Srpske omladinske filharmonije Zoran Andrić naglasio je da veliku zaslugu za održavanje ovog koncerta pripada komandantu Kopnenen vojske Milosavu Simoviću koji se potrudio da koncertna sala bude renovirana na vreme i da su Nišlije sinoć premijerno uživale u novom ambijentu. Andrić je Simovića nazvao “najmuzikalnijim generalom na celom svetu koga je on upoznao” i specijalno su za njega na kraju koncerta izveli “Marš na Drinu”. On se zahvalio i Gradu Nišu i gradonačelnici Dragani Sotirovski koji su podržali ovaj događaj.

“I dalje smatram i biću borac dokle god me ove noge drže i srce kuca da se borim za kamen temeljac kongresno-koncertne dvorane u Nišu. Neka bude to i za deset godina ali neću nikada da odustanem. Nišlije to zaslužuju jer je vladalo veliko interesovanje za ovaj koncert, i sve karte su rasprodate tako da je jasno da publika za ovakve događaje postoji. Mogu da dovedem u moj grad najzvučnija muzička imena ali potreban nam je prostor za vrhunsko uživanje, naveo je Andrić koji je sinoć promovisao i svog “naslednika i duhovnog sina”  Jovana Timilijića.

Poznate arije iz opera koje su komponovali Rosini, Pučini, Verdi, Lehar…oduševili su nišku publiku koja je svaki nastup nagradila aplauzom. Na vrhuncu koncerta poslužen je i šampanjac a izvođači su uspeli da naprave odličan kontakt sa publikom. Koncert je završen numerom “Za milion godina, Himna za gladne i bolesne u svetu (1995) koju je komponovao Dragan Ilić a otpevali su je svi učesnici zajedno.

 

Takođe pročitajte

Proslava Depeche Moda-a uz GIFT bend u klubu Oxygen

U klubu OXYGEN, oaze pravog live zvuka, očekuje nas jedinstvena proslava karijere najvećeg elektro-pop benda …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.