Tićmi oduševio osnovce u Guberevcu

Povodom Dečje nedelje Osnovnu školu „Bora Stanković“ u Guberevcu posetio je Stefan Tićmi, popularni pisac za decu i odrasle. Čuvenog Tićmija osnovci su pozvali preko društvenih mreža i sa nestrpljenjem su čekali da „dođe tatko na Akiko“. Poštujući želju svojih učenika, promociju knjige „Ja sam Akiko“  organizovala je profesorka Milica Janaćković.

S obzirom da je bilo lepo vreme, promocija je organizovana u dvorištu škole. Učenica Žaklina Banković pročitala je biografiju pisca. Učenici su Tićmiju poklonili pesmu i karikaturu inspirisanu njegovim delom. On je čitao odlomke iz knjige uz muzičku pratnju profesora Ivana Đokića. Odličnoj interakciji između učenika i pisca doprineli su kreativni zadaci. Učenik koji je rešio rebus dobio je na poklon knjigu sa posvetom. U prijatnoj atmosferi niko nije primetio da je druženje trajalo skoro dva sata. Zanimljivo da su učenici pored knjige sa posvetom tražili i piščev potpis na ruci.

„Kad mi je pre nekoliko nedelja stigao video poziv učenika iz Guberevca, bio sam oduševljen i rekao sam da obavezno dolazim makar i puzeći. Eto, danas sam došao i bio dočekan na neverovatan način, sa Akiko balonima, Akiko toplinom, Akiko energijom. Spremili su poklone, pitanja, recitacije, ja sam spremio stihove, pa smo razmenili osmeh za osmeh. Sunce je bilo obučeno u frak, obučeno kao konobar, sunce nas je poslužilo. Hvala celom kolektivu škole na fenomenalnoj organizaciji. Družićemo se ponovo sigurno,“  izjavio je Stefan Tićmi nakon promocije.

Do kraja Dečje nedelje mladi pisac će biti gost OŠ Trajko Stamenković i Narodne biblioteke u Leskovcu. Primer Stefana Tićmija i Akiko pokazuje da deca vole čitanje i književnost kada im se prezentuju na zanimljiv način.

Takođe pročitajte

Za 30. rođendan „Nišville“ angažuje 300 volontera!

Nišville Jazz Festival će u ovoj godini proslaviti dva jubileja, 30. godina postojanja i 15. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.