Sve želje mališana u „Dečijoj nedelji“

Predstavnici đačkih parlamenata osnovnih škola “8.oktobar” i “Siniša Janić” i predškolci vrtića Kolibri bili su danas gosti predsednika opštine Vlasotince Zorana Todorovića, povodom Dečje nedelje.

Osnovci su najpre u sali Skupštine opštine saslušali informacije o tome koja je uloga skupštine, odbornika i stručnih službi, koje im je prezentovala sekretar Skupštine Ivana Stanojević, a potom ih je o ulozi predsednika i opštinskog veća informisao predsednik Zoran Tododrović.
Oni su za njega imali pitanja o tome kad će biti gotova rekonstrukcija škole “Siniša Janić”, kad će početi rekonstrukcija škole “8.oktobar”, da li će dobiti sportske rekvizite, može li da se organizuje odlazak na sajam knjiga i slično.

Rok za završetak ugovorenih radova u školi “Siniša Janić” je negde sredina novembra, a s obzirom na to da su nam odobreni i dodatni radovi, za njih će on biti produžen. Javna nabavka za radove u školi “8.oktobar” je u toku. Kao što znate radiće se sala za fizičko, ali jedan od ponuđača je uložio žalbu i dok ne dobijemo odluku republičke komisije o tome, a to može biti za 10 dana ili za dva meseca, ne možemo da počnemo radove. Što se tiče odlaska na sajam knjiga, škole treba da stave u svoj godišnji plan te aktivnosti i da ih onda finansiramo“ – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

Predškolci iz vrtića doneli su predsedniku drvo želja napravljeno od papira na kome su tražili: novi vrtić, nove igračke i nove knjige. Vaspitači su pojasnili da im fali prostor za bolji rad, a predsednik je odgovorio da će to imati na umu prilikom projektovanja budžeta za narednu godinu.
Manifestacija Dečja nedelja traje od 1. do 7. oktobra u Srbiji,pod sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo odrastanje bez nasilja“.

Takođe pročitajte

Izložba Boška Petrovića od 11.jula u niškoj Galeriji savremene likovne umetnosti

U Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu 11.jula u 20 sati biće  otvorena izložba Boško …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.