Svet umetnosti Ksenije Jović

U okviru manifestacije Dani gljiva u Vlasotincu u organizaciji Gljivarskog društva “Rujnica” otvorena je i prva samostalna izložba mlade umetnice Ksenije Jović, učenice sedmog razreda osnovne škole “Siniša Janić”.

Ksenija se predstavila sa 22 radova na kojima je prikazan svet viđen njenim očima i veštim potezima četkice. Radovi koji nagoveštavaju talenat koji tek treba da se razvije. Ksenija nam otkriva da su joj najvažnija osećanja dok stvara jer su ona ta koja u njoj bude inspiraciju da stvara. Ona je već nekoliko godina posvećen član pomenutog gljivarskog druđtva i veliki je ljubitelj prirode i životinja. “Umetnost je u meni probudila plamen ljubavi od kako znam za sebe i znam da se nikada neće ugasiti. Ne mogu zamisliti dan bez slikanja, kaže Ksenija tako da nije teško predpostaviti čime će se baviti u životu a o omiljeni slikari su joj Leonardo Da Vinči, Van Gog, Pikaso, Vilijam Moris… Posetioce izložbe imali su samo reči pohvale ali su i naveli da očekuju da sledeće godine bude još deset puta više radova.

Takođe pročitajte

Kako napisati brief za dizajn ambalaže

Brief za dizajn ambalaže predstavlja ključni dokument koji objedinjuje sve potrebne informacije, smernice i očekivanja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.