Počeli FILMSKI SUSRETI – Slavku Štimcu uručena nagrada „Pavle Vuisić“

„Zahvaljujem se kolegama koje su mi ukazali poverenje i dodelili ovu nagradu koja sa sobom nosi veliku odgovornost, kazao je glumac Slavko štimac kome je večeras u Nišu na otvaranju Filmskih susreta dodeljena nagrada za životno delo „Pavle Vuisić“.

„Nagrada nosi ime jednog fascinantnog kolege, našeg koga sam imao čast poznavati i snimati, raditi sa njim. Radili smo zajedno jedno pet ili šest filmova… Verovatno ništa novo ne bih mogao  da kažem o Pavlu Vujisiću. Razmišljao sam o tome šta je mene najviše faciniralo kod čika Paje, to je lakoća kojom je on igrao. Ta ležernost koja je stvarno retka i taj ja bih rekao osećaj za meru, koju ne znam kako bih drugačije nazvao ako ne harizmom i talentom. Veličanstveni čika Paja. Hvala, kazao je Štimac.

Prve večeri na programu su dva, od ukupno 14 filmova, koliko ih ima u zvaničnom delu. To su „Leto kada sam naučila da letim“ i „Heroji radničke klase“.

Takođe pročitajte

Teodosi Spasov na Nišvilu!

Teodosi Spasov (1961), čuveni bugarski kavalista, nastupiće u glavnom programu ovogodišnjeg Nišville jazz festivala sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.