Surdulički hor Ad Libitum ulepšao sugrađanima praznike

“Mir Božiji – Hristos se rodi” – ovo je pozdrav za Božić, najradosniji pravoslavni praznik, kojem prethode Badnje jutro, dan i veče. Niz je različitih dešavanja kojim se oni obeležavaju, a tri godine za redom svojim koncertom Badnje veče prigodnim pesmama uveličavaju i čine lepšim članovi surduličkog gradskog hora Ad Libitum pod vođstvom profesorke Srnice Radulović.

Mesto svih aktivnosti je svakako porta Sabornog hrama Sveti Đorđe, gde su najpre u popodnevno vreme nosioci badnjaka iz više krajeva Surdulice bili u litijama oko crkve a zatim i na Bogosluženju. Uporedo sa loženjem badnjaka počeo je i koncert sa predivnom muzikom na čijem repertoaru se našlo sedam pesama. Da bi ambijent bio još sadržajniji i uzvišeniji mladići su podigli baklje a onda je usledio i grandiozni vatromet u sadejstvu sa pesmom Sini jarko sunce sa Kosova, koji su kod svakog od više stotina okupljenih u porti još više učvrstilo veru u pobedu dobra nad zlim i veru da se samo ujedinjeni mogu izboriti za lepšu i bolju sutrašnjicu. U ponoć je održana božićna liturgija u hramu sa litijom oko njega. Organizator svega bila je Crkvena opština Surdulica, dok je suorganizator bio Surdulički kulturni centar.

Predivne kadrove snimila: profesorka Jelena Nešić

„Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Surdulica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Takođe pročitajte

Naša SELA – podrška ruralnom turizmu na jugu Srbije

U okviru Međunarodnog sajma turizma u Beogradu promovisan je novi sajt www.nasasela.rs kao podrška ruralnom turizmu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.