Stajkovčani dobili poštu i besplatan internet

U okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje“, u selu Stajkovcu, u prostoriji OŠ „Sveti Sava“ otvorena poslovnica Pošte Srbije, sa besplatnim internet kutkom. Mesna zajednica ustupila je prostor, opština Vlasotince odvojila je sredstva za njegovu adaptaciju, a poštari su ga opremili i računarski povezali.

IMG_0700Naglašavajući da je otvaranjem poslovnice Pošte Srbije Stajkovčanima i žiteljima okolnih sela omogućeno brže i jednostavnije korišćenje poštanskih usluga, direktor Regionalne radne jedinice „Vranje, Leskovac, Prokuplje, Pirot“ Goran Stanojković izdvojio je tri usluge namenjene preduzetnicima i proizvođačima.

“To je usluga „najjednostavniji izvoz“ čime je pojednostavljen postupak izvoza robe komercijalnog karaktera vrednosti do 1000 evra. Druga usluga je biznis paket namenjen preduzetnicima čije pošiljke preuzimamo po dogovoru i uručujemo narednog dana primaocu po vrlo povoljnim cenama i treća usluga je prevoz robe na paleti – rekao je Stanojković.

On je dodao da Pošta Srbije u saradnji lokalnom samoupravom deli odgovornost i daje doprinos u stvaranju kvalitetnih usluga života u malim sredinama. Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović naglasio je da su žitelji sela koja gravitiraju ovoj pošti, a njih je više od 3500 hiljade vredni povrtari kojima će poslovnica u Stajkovcu značiti uštedu u vremenu i novcu.IMG_0699

“Ovo je prvi u nizu objekata koji će se otvoriti u Stajkovcu. Do kraja godine završićemo  magistalni vod, tako da će svi meštani dobiti čistu pijaću vodu, asfaltiraćemo četiri ulice, a naredne godine radićemo na uređenju kanala i izradi projektne dokumentacije za kanalizaciju u ovom mestu – najavio je Todorović.

Danas je Pošta Srbije potpisala i ugovor sa lokalnim preduzetnicima Bata plast i Markami o korišćenju uslaga biznis paket i kurirski servis, po povoljnim cenama.

Takođe pročitajte

Počela sadnja 100.000 sadnica crnog bora širom Crne Gore

Akcijom pošumljavanja Dajbabske gore krajem prošle nedelje ozvaničen je početak sadnje 100.000 sadnica crnog bora širom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.