Stajkovčani dobili poštu i besplatan internet

U okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje“, u selu Stajkovcu, u prostoriji OŠ „Sveti Sava“ otvorena poslovnica Pošte Srbije, sa besplatnim internet kutkom. Mesna zajednica ustupila je prostor, opština Vlasotince odvojila je sredstva za njegovu adaptaciju, a poštari su ga opremili i računarski povezali.

IMG_0700Naglašavajući da je otvaranjem poslovnice Pošte Srbije Stajkovčanima i žiteljima okolnih sela omogućeno brže i jednostavnije korišćenje poštanskih usluga, direktor Regionalne radne jedinice „Vranje, Leskovac, Prokuplje, Pirot“ Goran Stanojković izdvojio je tri usluge namenjene preduzetnicima i proizvođačima.

„To je usluga „najjednostavniji izvoz“ čime je pojednostavljen postupak izvoza robe komercijalnog karaktera vrednosti do 1000 evra. Druga usluga je biznis paket namenjen preduzetnicima čije pošiljke preuzimamo po dogovoru i uručujemo narednog dana primaocu po vrlo povoljnim cenama i treća usluga je prevoz robe na paleti – rekao je Stanojković.

On je dodao da Pošta Srbije u saradnji lokalnom samoupravom deli odgovornost i daje doprinos u stvaranju kvalitetnih usluga života u malim sredinama. Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović naglasio je da su žitelji sela koja gravitiraju ovoj pošti, a njih je više od 3500 hiljade vredni povrtari kojima će poslovnica u Stajkovcu značiti uštedu u vremenu i novcu.IMG_0699

„Ovo je prvi u nizu objekata koji će se otvoriti u Stajkovcu. Do kraja godine završićemo  magistalni vod, tako da će svi meštani dobiti čistu pijaću vodu, asfaltiraćemo četiri ulice, a naredne godine radićemo na uređenju kanala i izradi projektne dokumentacije za kanalizaciju u ovom mestu – najavio je Todorović.

Danas je Pošta Srbije potpisala i ugovor sa lokalnim preduzetnicima Bata plast i Markami o korišćenju uslaga biznis paket i kurirski servis, po povoljnim cenama.

Takođe pročitajte

Da li čistiji vazduh u kafićima „čisti“ i goste iz lokala

Sve učestalije najave da bi Srbija mogla zabraniti pušenje u zatvorenom uplašila je vlasnike ugostiteljskih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.