Simpo Leov – nova zajednička kompanija Srbije i Severne Makedonije

Na zajedničkoj sednici Nadzornog i Izvršnog odbora „Simpo“ ad Vranje, kao i predsednik Sindikata, odobreno je zaključivanje Predugovora o zajedničkom ulaganju između „Simpo“ ad Vranje i Kompanije „Leov“ iz Velesa, Republika Severna Makedonija.

Kako saopštava Nadzorni odbor vranjske kompanije, odlluka je doneta na osnovu detaljno obrazloženog pisanog predloga generalnog direktora Simpa, gospodina Slađana Disića.

„Simpo“ ad Vranje i Kompanija „Leov“ osnovaće privredno društvo „Simpo – Leov“, sa sedištem u Vranju, a čija će osnovna delatnost biti proizvodnja električnih aparata, opreme i uređaja, a pre svega bafera i bojlera.

U novoosnovanoj firmi „Simpo“ ulaže građevinski objekat sa pripadajućom infrastrukturom, a Kompanija „Leov“ opremu i „know-how“.

Ukupna vrednost investicije iznosiće oko 11 miliona evra.

Firma „Simpo Leov“ zaposliće 200 novih radnika, i to u prvoj godini realizacije investicije 100 i u drugoj još toliko.

Inače, Kompanija Leov je jedan od najvećih proizvođača bojlera na Balkanu.

Izvozno je orijentisana i godinama unazad razvija prodaju svojih proizvoda na tržištima u Austriji, Italiji, Grčkoj, Poljskoj, Švedskoj, Španiji, Portugalu, Albaniji, Turskoj, Malti, Rumuniji, Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovo i Metohiji, Gruziji, Saudijskoj Arabiji.

– Dolazak stranog investitora u „Simpo“ ad Vranje će doprineti razvoju privrede na devastiranom jugu Srbije i omogućiti da 200 mladih ljudi dobije posao.

Nadzorni odbor „Simpa“ zahteva od Izvršnog odbora kompanije da u potpunosti realizuje poslednju meru iz Unapred pripremljenog plana reorganizacije, a to je prodaja svih povezanih društava van osnovnog biznisa („Kondiva“, „Simpo Drvo“, „Simpo Vlasina“, „Simbi“ Crna Trava, „KCS“ Beograd i drugih, kao i nepokretnosti koje nisu u funkciji proizvodnje i prodaje nameštaja.

Mera mora da se realizuje do izlaska Simpa iz Unapred pripremljenog plana reorganizacije u prvoj polovini 2024. godine – ističe se u saopštenju vranjske kompanije.

Unapred pripremljeni plan reorganizacije, koji je postao pravosnažan 21. februara 2019. godine, je izvršno sudsko rešenje, koje su u obavezi da sprovode svi organi i pojedinci u „Simpu“, ne obazirući se na dezinformacije koje se plasiraju u javnosti, naovdi se u saopštenju.

Nadzorni odbor daje punu podršku generalnom direktoru i menadžmentu „Simpo“ ad Vranje u daljem radu.

Takođe pročitajte

Old Timer Fest sa više od 30 hiljada posetilaca-Točak razvoja manifestacionog turizma u Nišu

Povećanju turističkog prometa i broja noćenja u Nišu u junu ove godine doprineli su domaći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.